Kuidas jõudsid kutsehariduskeskusesse õppima?

Mind juhatasid siia hobid ja vabatahtlik tegevus. Tahtsin õppida midagi seoses projektide või ürituste korraldamisega, kuid sealt jõudsin sujuvalt ärikorralduse spetsialisti eriala juurde. Sõna „äri“ ei ole just minu jaoks, kuid see-eest on korraldamine väga minu moodi. Nüüd tean, et see on mitmekülgne eriala, mis hõlmab nii suhtlemist, planeerimist, inimeste juhtimist, turundust kui lõpuks ka raamatupidamist. Näiteks praktikal olen käinud Tartus trükimuuseumis ning ühes raamatupidamisbüroos. Ärivaldkonna tudengitel on kaunis traditsioon korraldada heategevuslikku mardilaata, mille tuludest viiakse jõulurõõmu Tartu Mäe Kodu lastele ning hooldekodu eakatele. Selles projektis oli minu kanda turunduse ja kommunikatsiooni pool, aga sain ka esineda.

Kuidas sai alguse kooli rahvatantsurühm Triskel?

Rahvatantsu olen harrastanud alates 10. klassist ning tantsin Tartu ülikooli rahvakunstiansamblis. Mul oli juba ammu mõte, et kunagi võiks proovida oma rühma juhendada, mul oli isegi nimi olemas. Kui sügisel selgus, et kutsehariduskeskuses pole tantsurühma, siis otsustasin proovida. Kutsehariduskeskuses on väikeprojektide fond, kust õpilased saavad oma ideede teostamiseks toetust taotleda ning juba oktoobris sai tehtud üleskutse rühma kokku kutsumiseks. Esiti oli nimekirjas 25 noort tantsuhuvilist ning mõtlesin veel, et kuidas ma nad kõik ära mahutan. Algus oli raske, nagu ikka – tantsijad vahetusid ja palju oli algajaid, kellel võtabki kõik rohkem aega. Nüüd aga võin kiita, et tegelikult on meie rühm erakordselt entusiastlik, kõik püüavad ja käivad väga korralikult trennides kohal.
Kool on muidugi toetanud. Meil veab, et tegutseme suures koolis. Harjutamiseks saame kasutada kooli spordisaali ja seda loomulikult tasuta. Projekti raha eest ostsime seelikukanga ning tulevaste rätsepade õppegrupp õmbles meile väga ilusad seelikud.

Kui hästi õnnestub kooli kõrvalt veel rühma juhtida ja hobidega tegeleda?

Kaheksast kaheni on tunnid ja üritan kogu õppetöö selle aja sisse mahutada. Tartu Ülikooli Rahvakunstiansambli tantsuproovid võtavad neli tundi nädalas. Oma tantsurühma proovide ettevalmistamine ja läbiviimine on muidugi kõige ajamahukam. Pean proovi planeerima ja ette valmistama, et harjutamine oleks sisukas. Rühm on juhendaja peegel. Näen, mis arengu on tantsijad läbi teinud, ja see on rõõmustav. Olen üliõpilaskonna SA, pigem tuntud kui Ole Rohkem, liige ja selleks peab ka aega jaguma. Kõigi muude asjadega tegelen õhtul – tööde nimekiri on mul olemas.
Kooli toetust on alati tunda. See pole pelgalt eriala õppimise koht, vaid pakub noortele palju võimalusi ka enda arendamiseks, proovile panemiseks või vaba aja sisustamiseks.

Vaata täpsemat infot Tartu Kutsehariduskeskuse kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid