Pere otsingute vahepeal rääkis ikka isa mulle, kuidas ma võiksin samal ajal ka ülikoole ja erinevaid erialasid vaadata. Ainsana jäi mulle silma EBS, kus pakuti eriala „Ettevõtlus ja ärijuhtimine“. Lisaks huvitavatele ainetele meeldis mulle see suund just ka seepärast, et matemaatika eksam ei olnud sisseastumisel vajalik. Võtsin seda kui vihjet, et matemaatikat ülikoolis minul enam vaja ei peaks minema, see oli ilmselge viga.

Paari nädala pärast EBSi kodulehele tagasi tulles avastasin, et mulle silma jäänud suunal avatakse just minu sisseastumise aastal uus spetsialiseerumine, mida Eestis ükski teine ülikool veel ei pakkunud – loomemajandus. Pean tunnistama, et see nimetus ja sisu selle taga pälvisid koheselt minu tähelepanu ja kuna mõtted olid juba ka eelnevalt „ettevõtluse ja ärijuhtimise“ eriala poole liikunud, olingi varsti juba kooli nimekirjas.

„Mida õigupoolest kujutab endast loomemajanduse eriala,“ küsivad inimesed minult sageli. Igaüks saab ju ka ise EBSi koduleheküljelt lugeda, mis ainetest see moodul koosneb, aga kui ma päris oma sõnadega seda kirjeldama peaksin, vastaksin ma neile midagi taolist: „Loomemajandus on moodul, kus sa saad palju aga kus sa ka ise pead palju tegema ja igast võimalikust võimalusest kinni haarama. Me õpime, kuidas luua loomingule suurem väärtus ja kuidas seda inimesteni viia, saades ise sellest kasu.“

Peale kolmeaastat EBSis õppimist hindan ma enim just kontakte, mis mul selle aja jooksul on õnnestunud luua. Kursusekaaslased, õppejõud ja oma ala professionaalid erinevatest projektidest, milles olen nende aastate jooksul kaasa löönud (võtsin osa Tallinn Fashion Week’i ja ERKI Moeshow korraldustiimist, olles mõlemas kaks aastat).

Soovitaksin loomemajanduse moodulit neile, kellele meeldib äri, kuid samas pakub loominguline tegevus. Ei soovita seda eriala valida inimestel, kellele äri absoluutselt huvi ei paku, tegemist on siiski ärikooliga ja majandusmatemaatika ja õiguse entsüklopeedia kuuluvad asja juurde.

Kõigile neile, kellele loomemajandus huvi pakub, soovitan kindlasti asja lähemalt uurida, kasvõi kirjutage mulle kiri (anetepalmik@gmail.com) ja proovin teie küsimustele vastata.

Päikest ja edu kooli valikul!
Anete Palmik
EBSi Ettevõtluse ja ärijuhtimise eriala vilistlane (2014)

Jaga
Kommentaarid