Nimelt hakkas mul selle aasta algusest selg valutama. Mitte niisama, vaid koolikoti tõttu. Nagu selgub, siis pole ma ainuke, kel sellised probleemid on. Muidugi mängib olulist rolli ka see, milline seljakott on. Minu oma on näiteks pehmendustega ja peaks olema hästi mugav, nii et ma pole kindel, et probleem on kooliasjades.

Koolikott võib minu klassi puhul kaaluda maksimaalselt 3,5 kilogrammi. Üle Eesti on olnud juhtumeid, kus juba 7-aastaste koolikotid kaaluvad rohkem, kui need tohiks ja minu küsimus on, et kui on teada nii palju juhtumeid igas vanusegrupis, siis miks ei ole midagi ette võetud?

Isegi minu koolikott on siin vahepeal 5-7 kilogrammi kaalunud. Võib-olla, kui neid õpikuid ei saa vähemaks võtta, siis saaks mõne teise lahenduse välja mõelda? Ma olen kindel, et iga lapsevanema soov on, et nende lastest saaks suurena rõõmsad, haritud ja terved inimesed. Kuidas me garanteerime neile hea tervise, kui nende raskete koolikottidega hakatakse juba 1. klassis tervist rikkuma?

Üheks lahenduseks oleks näiteks see, et teha igasse kooli kapid, kuhu saaks kooliasju panna. Nii peaks vähem tassima.

Noorte Hääle lugeja, mis Sina arvad, kuidas saaks koolikotid kergemaks teha? Anna kommentaariumis teada või kirjuta oma lugu noortehaal@delfi.ee!