Jan Erik Ojassaar on Rocca Al Mare kooli abiturient, kes sooritas täna matemaatika riigieksamit. Eksaminand sai valida kitsa või laia matemaatikakursuse eksami vahel, millest viimase valis ka Jan Erik.

"Valisin laia matemaatika eksami, sest pean piisavad punkti kätte saama, et pääseda Tartu ülikooli arstiteaduskonda edasi õppima," ütles Ojassaar.

Jan Eriku sõnul oli laia matemaatika eksam tänavu üsnagi raske. Eksam koosnes kahest osast, mis sisaldas teemasi nagu lihtsustamine, eksponentvõrrand, vektorid, stereomeetria. Ei puudunud ka integraaliga võrrandite lahendamine.

Küsimusele, kas antud matemaatika eksam annab elule midagi olulist peale edasi õppima pääsemise veel juurde, vastas Jan Erik, et pigem mitte.

"Edaspidi ei ole matemaatikast saadud teadmistega midagi teha, vajan häid tulemusi lihtsalt selleks, et saada kõrgkooli sisse," sõnas Jan Erik.

Abiturient ei usu, et põhikooli eksamid lisaväärtust annavad, kuid tõdeb, et eelnevalt õpitu kinnistamine on samuti kasulik. "Pooldan mõtet põhikooli eksamid ära kaotada. Samas aga nendel on ka positiine külg, sest nad aitavad kokku võtta kõik eelnevalt õpitu."