Stipendiume saavad taotleda nii ülikooli sisseastujad kui ka juba õppivad tudengid, kes näitavad häid õpitulemusi või on aktiivsed muudes valdkondades. „Ootame EBS-i hakkajaid ja aktiivseid inimesi ning meie eesmärgiks stipendiumite jagamisel on see, et ükski talent õppemaksu pärast ülikooli ukse taha ei jääks. Seetõttu annamegi igal semestril välja kuni 80 stipendiumi ja motiveerime sellega üliõpilasi veelgi paremaid tulemusi saavutama,“ rääkis EBS-i prorektor Toomas Danneberg.

Möödunud sügisel EBS-i ettevõtluse ja ärijuhtimise eriala õppima tulnud Joonas Jõgi taotles stipendiumi juba ülikoolis õppides, kui sai teada, et heade õpitulemuste eest on võimalik õppemaksusoodustust saada. „Millalgi teisel semestril vaatasin, et tasuks pingutada küll, kui saaks seetõttu stipendiumi. Esimeseks suveks ei olnud keskmine hinne just nii kõrge nagu soovisin aga usun, et stipi saamise võimalus motiveeris küll. Stipendiumi saamine on kahtlemata tunnustus, mis paneb ka edaspidi rohkem pingutama,“ rääkis Joonas.

Lisaks edukusele õppetöös võib stipendiume saada ka aktiivsuse eest muudel elualadel. EBS-i ärijuhtimise bakalaureuseõppe kolmanda kursuse tudeng Grete Paia kuulis stipendiumivõimalusest EBS-i vilistlaselt ja osutus mitmete kandidaatide vahelt valituks. „Taotlemiseks pidin kirjutama motivatsioonikirja, kus põhjendasin, miks leian, et just mina olen sobiv kandidaat taotlemaks stipendiumit ning esitama oma CV. Tegemist on tiheda koostööga EBS-i kommunikatsiooniosakonnaga ja oma väärtusi tuleb esile tuua,“ kirjeldas Grete stipendiumi saamise protsessi.

Just tänu oma aktiivsusele ja pealehakkamisele pälvis stipendiumi ka kolmanda kursuse õhtuõppe tudeng Evely Kaasiku, kes lisaks õppetööle käib täiskohaga tööl ning tegeleb ka tipptasemel spordiga. Õpinguid alustades taotles Evely stipendiumi üliõpilasomavalitsuse koosseisus, kuid peagi asus ise kooliga läbirääkimisi pidama, et saada toetust EBS-i esindava sportlasena. Kuigi sportlasstipendiumi EBS-il ei ole, oli ülikool siiski valmis edukale ja pealehakkajale tudengile vastu tulema ning omapoolse toetuse Evelyle eraldama. „Ma lähtun elus sageli tsitaadist, et kui ei küsi, siis on alati vastus eitav ning „küsija suu pihta ei lööda". Seega alati tasub küsida, kui Sul on enda küsimusse usku. Ka EBS-is olen õppinud suhtumist, mis ei luba enne eesmärgi täitumist alla anda,“ rääkis Evely.

Nii Grete kui ka Evely märgivad, et õpingud ning töö või hobi täiendavad üksteist. „Olen enda jaoks asetanud mõttes kooli, spordi ja töö kolmnurga eri otstesse. Minu jaoks on kõik kolm omavahel seotud ning toetavad üksteist,“ ütles Evely. „Kui oled aktiivne ning hakkamist täis, siis on alati võimalik taotleda stipendiume vastavalt oma tegevusvaldkonnale. Mina usun siiralt sellesse, et töö ja vaev tasuvad end igati mitmel moel ära,“ kinnitas Grete.

Kõikide EBS-i stipendiumite kohta leiab lisainfot siit.

Jaga
Kommentaarid