"Tollal õppisid paljud minu sõbrad Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses ja olid omandatud teadmistega väga rahul. Seetõttu valisin minagi sama kooli," märgib neiu. Kondiitrieriala kütkestas Elenat just ameti mitmekülgsuse tõttu. "Kondiitriamet on väga huvitav ja loominguline. Iga toode tuleb üksipulgi läbi mõelda – maitsest kujunduseni. Lisaks on selles valdkonnas võimalik ja ka vajalik pidevalt juurde õppida ja areneda ning moodsate trendidega peab koguaeg kursis olema."

Elena on tehtud kannapöördega, kooli ja ametiga rahul. Tema õpetajad on oma ala professionaalid, kes toetavad alati õpilaste initsiatiivikust ning annavad vajadusel nõu. "Arvan, et iga teoreetilist teadmist tuleb rakendada ka praktikas, sest õpitut praktiseerides kinnistuvad teadmised kõige paremini." Elena sõnul on koolis praktiliste oskuste arendamiseks kõik võimalused loodud. Lisaks korraldatakse ka väljasõite, kus õpilased saavad teadmisi ja kogemusi erinevatelt professionaalidelt.

2016. aastal osales Elena ka kondiitrieriala õpilaste kutsemeistrivõistlustel, kust noppis uudse lähenemise ja omapärase käekirjaga esikoha. Tulevikuks on Elenal suur unistus enda väikesest ärist. "Tahaksin teha tellimustöid – torte ja kooke – ning rõõmustada inimesi uute ideede ja maitsvate dessertidega."

Tahad kutseharidusest rohkem teada? Uuri lisaks siit: www.kutseharidus.ee.