Peaesineja on tippkokk Jörgen Kohal, kes nagu mitmed teised Eesti nimekamad kokad, on ka ise Kuressaare Ametikooli vilistlane. Kohal on töötanud Eesti restoranide edetabelis figureerinud NOA peakoka asetäitjana, mitmetes tunnustatud restoranides peakokana ning tänasel päeval asunud kujundama eestlaste maitseid Rimi valmistoitude peakokana.

Lisaks Kohalile leiab esinejate seast Kuressaare Ametikooli kunstilise kujundamise eriala vilistlase Risto Ränki ning väikelaevatootja OÜ Alunaut tegevjuhi Mark Muru. Päeva lõpetavad Rajaleidja, kes juhatab õpilastele kätte karjääriplaneerimise suuna ning Kuressaare Ametikool, kes kutsub noored maailmakohviku formaadis töötubadesse.

Päevakava:
12:00 Avasõnad;
12:05 Jörgen Kohal, Rimi Eesti peakokk;
12:25 Risto Ränk, Kuressaare Ametikooli vilistlane;
12:45 Mark Muru, OÜ Alunaut;
13:05 Paus koos kerge einega;
13:25 Rajaleidja;
13:45 Kuressaare Ametikooli tund;
15:00 Ürituse lõpp.

SA Innove korraldatud oskuste aasta inspiratsiooniüritused on toimunud juba seitsmes maakonnas üle Eesti. Ürituse eesmärk on tutvustada noortele kutsehariduse mitmetahulist maailma ja innustada kaaluma edasiõppimisvalikuna erialasid, mis annaks praktilised oskused.

2017. aasta on kuulutatud oskuste aastaks, et väärtustada kutseoskusi, meisterlikkust ja elukestvat õpet Eesti ühiskonnas. Oskuste aasta on ellu kutsunud Haridus- ja Teadusministeerium, elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond ja teema-aastat juhib Sihtasutus Innove.

Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.

Lisainfot oskuste aasta ja toimuvate sündmuste kohta leiab veebilehelt.