Ainuüksi saates osalemisega on Gert müüte murdnud ja kinnitanud, et kutsekoolide noori tehnikahuvilisi tuleb ka teadussaates tõsiselt võtta.

“Sattusin katsetele kooli õppejõudude ja sõprade õhutusel. Konkurents oli ikkagi meeletu ja rajale pääsesin alles viimaste seas,” meenutas ta. Nüüd tunnistab Gert , et võistlemine on vahva väljakutse. “Väga lahe on ennast proovile panna, lahendada ülesandeid ja võistelda. Seal ei loe ainult koolitarkus vaid ka loogiline mõtlemine, pealehakkamine ja tehniline taip,” kinnitas Gert.

“See saade annab kindlasti palju kogemusi ning juba on andnud palju uusi tuttavaid. Siin loeb see, milline sa ise oled, mitte see kust koolist sa tuled. Ma loodan, et annan see hooaeg oma looga nii mõnelegi kutsekooli noorele mõtte, et järgmine aasta Raketti kandideerima tulla.“

Oma trumpideks peab Gert huvi tehnika ja tehnoloogia vastu.“Mind on alati reaalained ja tehnika huvitanud, Tegelikult juba põhikoolis ja gümnaasiumis olid füüsika, matemaatika ja keemia mu lemmikud, olen nendega tegelenud ning olümpiaadidel käinud. Meisterdada, midagi nokitseda ja nuputada on mulle alati meeldinud,”

Ka Gerdi edasiõppimise ja eriala valik tuli tehnikahuvist. Esiti otsustas ta Maaülikooli kasuks, kuid loobus siis. Peale ajateenistust tuli taas valida ja seekord otsustas Gert vaadata kuidas õppimine kutsekoolis toimub. „Mõtlesin endamisi, et vajadusel saan alati peale kutsekooli ka ülikooli suunduda ja ega mulle ametikooli haridus liiga ei tee. Kuna Tartu Kutsehariduskeskus on kõige suurem kutsekool, siis olin üsna kindel, et siit võib saada head tutvused tööturul läbi praktikate ja nii on see ka olnud. Mehhatrooniku eriala tundus kohe väga huvitav. Teadsin, et kutsekoolis on ka palju praktikat ja saab asju oma kätega läbi teha. Nüüd kui olen ligi aasta eriala õppinud, saan aru, et see sobib mulle väga. Tegin õige valiku,” kinnitas Gert.

Kutsekooli eeliseks peab ta seda, et õpilased saavad nii palju asju ise teha ja katsetada – elektriskeemidest programmeerimiseni välja. “Siin on nii palju võimalusi - ise saan tegutseda, uurida ja õppida.” Juba on Gert leidnud ka erialast tööd ning jagab aega õppimise ja töötamise vahel. “Panen masinaid kokku ja tegelikult töö juures õpin sama palju kui koolis.”

Üks on kindel – tehnikavaldkond on noorte ja nupukate tulevikuala ning seda tasub õppida ka kutsekoolis. “Masinaehitaja on tulevikus tehtud mees!”

Pikemat intervjuud Gerdiga saad lugeda siit.

Jaga
Kommentaarid