See on kõrgkool õppurile, kes teab, mida ja milleks ta õpib, kuhu saadud haridusega soovib jõuda ega pelga alustada näiteks iseseisvat ettevõtlust. Euroakadeemia õppekavades on läbi kahe õppetaseme ühendatud kõrvalerialade, spetsialiseerumiste või lihtsalt valik- ja vabaainete moodulite kaudu majandus, keskkonnakaitse, keeled, rahvusvahelised suhted ja kunstid.

Õpe ja töö samaaegselt — on see võimalik?

Tahad õppida töö kõrvalt, kuid mitte töö ajast? Soovid omandada praktilised oskused käsikäes teoreetiliste teadmistega? Oled huvitatud majandusest, disainist või rahvusvahelistest suhetest, kuid tahad rohkem tunda neid valdkondi ka keskkonnaaspektist? Või tahad hoopis mõista keskkonnakaitse poliitilisi ja majanduslikke aspekte? Tahad õppida rahvusvahelises seltskonnas? Tahad tunda end erilise ja märgatuna hubases väikekõrgkoolis, mitte olla üks tuhandetest üliõpilastest suurülikoolis?

Kui vastasid vähemalt viiele küsimusele jaatavalt, on just Euroakadeemia sulle õige kool. Euroakadeemias on võimalik omandada praktilised oskused ja teoreetilised teadmised integreeritud rakenduskõrghariduse ja magistriõppe õppekavade alusel ja seda kõike töö kõrvalt.

Pakutav kõrgharidus annab võimaluse alustada näiteks moedisaineri või sisearhitektina kohe pärast diplomi saamist. Peamine, mis paneb mõtted liikuma ja tegusid tegema, on loovus ja seda siin ei pärsita. Kedagi ei üritata raamistikku panna ning igaüks saab olla just nii omanäoline, kui soovib.

Ärijuhtimine juhib!

Erinevatele allikatele tuginedes võib öelda, et ärijuhtimine oli, on ja ilmselt jääb nii mõnekski ajaks konkurentsitult kõige populaarsemaks erialaks kõrghariduse omandamisel. Me elame maailmas, mis toimib äridel. Pisikestel äridel, suurtel äridel, hiiglaslikel äridel. Ja mitte ainult äridel. Ärile lisaks on veel hulgaliselt mitteärilisi organisatsioone, mittetulundusühinguid ja muid asutusi. Neil kõigil on vaja ärijuhte — juhte, finantsiste, turundajaid. Need on kolm kindlat profiili, millel ärijuhtimine seisab. Euroakadeemia rakenduskõrghariduse ja magistriõppe ärijuhtimise õppekavad annavad tugeva teadmiste- ja kogemustepagasi kõigil kolmel profiilil ilma kitsa spetsialiseerumiseta. Spetsialiseeruda juhtimise, finantsi või müügi valdkonda saab igaüks ise juba töökohas. Euroakadeemia ärijuhtimise õppekavade spetsialiseerumisvaldkondadeks on hoopis kultuuri- ja turismijuhtimine.

Keskkond — teadlikkus on võti

Euroakadeemia on võtnud oma missiooniks koolitada teiste erialade kõrval ka keskkonnaspetsialiste, kes tahavad võtta osaluse ja vastutuse keskkonnaotsuste tegemisel nii Eestis kui ka välismaal. Puhas elukeskkond on igaühe põhiõigus, kuid kahjuks ei taipa igaüks seda õigust alati nõuda ja paljudel juhtudel pole see võimalikki. Saame ise hoiduda looduse reostamisest, rakendada puhtamaid tehnoloogiaid, tekitada vähem jäätmeid ja seeläbi säästa keskkonda.

Tõlkija kui teise kultuuriruumi suunaja

Euroakadeemia tõlketeaduskonnas saab omandada tõlkija eriala inglise-eesti ja inglise-vene keelesuundadel. Tõlkija õppekavas on ühildatud tõlketeaduse ja lingvistika alased teadmised kirjaliku tõlke praktiliste vilumustega. Eriala lõpetanu tunneb interdistsiplinaarseid seoseid tõlkevaldkonnas tänu õppeainete omavaheliste seoste kasutamisele õppeprotsessis. Vaba- ja valikainete moodulid võimaldavad Euroakadeemias omandada täiendavaid teadmisi viies eri valdkonnas — keeled, ärindus, kunst, keskkond ja rahvusvahelised suhted kohtuvad integreeritud õppekavades nii rakenduskõrghariduse tasemel kui ka magistriõppes. Eriti oluline koht on kõigis õppekavades erialase inglise keele omandamine. Praegu on Euroakadeemia ainus erakõrgkool Eestis, kus saab õppida kõiki erialasid kolmes keeles — eesti, vene ja inglise keeles.

Kujunduskunst kui ideedesahver

Ka Euroakadeemia kujunduskunsti teaduskond on läbi teinud laiendus- ja uuenduskuure. Täiesti uute moodulitena on avatud kolm kõrvaleriala — ettevõtlus moedisainis, ettevõtlus sise­arhitektuuris ja arhitektuuri keskkonna ökodisain —, mis on sündinud koostöös Euroakadeemia ärijuhtimise ja keskkonnakaitse teaduskondadega. Edukate vilistlaste näitel on selge, et nii moedisainis kui ka sisearhitektuuris tuleb paljudel tegutseda iseenda tööandjana. Seepärast on ettevõtluse kõrvalerialamoodulite avamine loogiline samm nende õppekavade arenduses. Kes teeb, see jõuab, sestap on hea tõdeda, et Euroakadeemia vilistlaste seas on arvukalt silmapaistvaid ettevõtjaid, kelle looming on ületanud ka riigipiire.

Ka ökodisaini kõrvaleriala avamiseni on jõutud valdkonna vajadusi ja arengutrende jälgides. Koostöös keskkonnakaitse teaduskonnaga saavad üliõpilased baasteadmised ökoloogiast, mis on seotud inimese tervisliku ja ohutu keskkonna loomisega ning eriti kaasaegsete elu- ja tööruumide ning muude ühiskondlike ruumide kujundamisega. Kõrvaleriala moodul hõlmab keskkonnateaduste aluseid ja põhiaineid, mis annavad üliõpilasele teadmised mõista sisekujunduses kasutatavate materjalide ja töövõtete keskkonnajalajälge ning oskused seda jalajälge vähendada.

Euroakadeemia suund on rahvusvaheline

Praegu õpib Euroakadeemias üliõpilasi juba rohkem kui 20 riigist. Euroakadeemia avati 1997. aastal ning valiti 2014. aastal 20 parima Ida- ja Kesk-Euroopa regionaalse väikeülikooli hulka. Erakõrgkoolina pakub Euroakadeemia haridusturul konkurentsi ja võimalusi, mis ei ole ette kirjutatud üksnes riiklike strateegiatega, vaid võimaldavad haridustee läbimisel teha paindlikumaid valikuid ja dünaamiliselt kohanduda tööjõuturul toimuvate arengutega. Väikekõrgkoolis on au sees personaalne lähenemine ja probleemi kiire lahendamine, olgu selleks järeleksami sooritamine või ühiselamukoha saamine.

Avatud uste päev Euroakadeemias toimub juba 29. märtsil 2017 algusega kell 15:00!

Ootame kõiki huvilisi osalema põnevates töötubades. Koosta ise parima koolivaliku SWOT-analüüs, uudista meie keskkonnalaboris ja analüüsi koduse kraanivee puhtust või pane käed külge kujunduskunsti maalimise, draping'u või skulptuuritöötubades. Kohal on ka meie vilistlased, kes räägivad põnevamatest seikadest oma karjääris. Töötoad toimuvad paralleelselt eesti ja vene keeles. Vaata programmi ja registreeru siin. Euroakadeemia asub Tallinnas Tondi 55, sissepääs Marsi tn poolsest otsast, vaata kaarti.

Jaga
Kommentaarid