Professor Alistair Fee kinnitusel vajavad nii inimesed kui ka ettevõtted loovust eelkõige selleks, et säiliks ideede värskus ja toimuks pidev areng. “Loovus aitab meil avastada uusi võimalusi ning tänu sellele luua uusi teenuseid, tooteid ja võrgustikke. Tänu loovusele saavad ettevõtted püsida konkurentsivõimelised ning vallutada uusi turge,” rääkis Fee.

Ta tõi välja kuus moodust, kuidas iga päev loovamalt mõelda ja selle abil uusi ideid genereerida:

1. Jälgi kõike, mis toimub su ümber: vaata, kas inimesed millegi pärast ning mõtle, millised tooted või teenused neid aidata võiks.
2. Jälgi kõike, mis puudutab inimeste vajadusi või tegevusmustreid näiteks kohvikutes, piletijärjekordades või internetis ning leia viise nende protsesside lihtsamaks tegemiseks.
3. Loe palju erinevate valdkondade raamatuid ja ajakirju ning otsi neist uusi vaatenurki.
4. Loo oma ärimudeli visuaalne plaan, mis aitab edasiste tegevuste juures fookust hoida.
5. Kasuta ära lõunaseid kohvipause huvitavate inimestega kohtumiseks ja vestlemiseks.
6. Korralda põnevates kohtades vabal teemal ajurünnakuid erinevate valdkondade inimgruppidega.

Professor Alistair Fee on rahvusvaheliselt tunnustatud kaubandusspetsialist, kes on töötanud kokku rohkem kui 50 eri riigis, viies läbi innovatsiooni ja turunduse töötubasid, mis on abiks nii ettevõtetele, tudengitele kui ka investoritele. Sügisel esines Alistair Fee Roosta Puhkekülas EBSi magistritudengite õppeaasta avaüritusel BootCamp.

EBSis algas talvine vastuvõtuperiood. Alusta kraadiõpingutega juba jaanuaris 2017. Vastuvõtudokumente oodatakse kuni 11. jaanuarini 2017. Loe magistriõppe erialade kohta SIIT ja bakalaureuseõppe erialade kohta SIIT ning esita sisseastumisavaldus SIIN.

Jaga
Kommentaarid