Just sellistele, toimekatele ja tegusatele külalistele saab parimaid majutusvõimalusi pakkuda majutusteenindaja. Heas korras numbrituba, maitsev ja hästi serveeritud hommikusöök – need pisiasjad muudavad külalise päeva paremaks. Lisaks värskendav spaakülastus ja uus päev puhkusel või lähetusel võib alata.

Tulevik ei ole tingimata robotite päralt

Tulevikumaailma robotiseerumist on ennustatud juba Armstrongi Kuule jõudmisest alates. Eestiski toimivad mitmes linnas automaathostelid ja külastajad suudavad end ise üle interneti majutada. Üha rohkem on kuulda teenindusprotsesside ülevõtmisest tehnoloogia poolt – tehnoloogia areng ei kaota teenindust, ent võimaldab seda parandada ja vähendada teenindajate stressi. Inimesed vajavad endiselt personaalset lähenemist – kliendi heaolu sõltub ettevõtte teeninduskultuurist ja selle kvaliteedist. Vaatamata sellele, et kliendid saavad broneerimiste, sisse- ja väljaregistreerimistega suurepäraselt ise hakkama, vajavad nad ka inimlikku sooja kontakti teenindajaga – jäljed nendest kokkupuudetest jäävad arvustuste ja hinnangutena järgmistele külastajatele broneerimisportaalidesse.

Kui ise ettevõtjana alustamine võib tunduda esmapilgul pelutav, aga majutusvaldkond pakub huvi, siis on esimeseks hüppelauaks hotellinduse põnevasse maailma hotelliteenindaja õpe ühes ürituste korraldamisega ning registreerimisprotseduuride moodulitega, keelte õppest rääkimata.

Mida peaks teadma, et alustada (kodu)majutuse pakkumisega?

Kinnisvaraturu trendid 2018. ja järgnevateks aastateks lubavad, et kinnisvara muutub kättesaadavamaks ning kinnisvara hind jääb varasemate aastatega võrreldes samale tasemele. Sellise arengu foonil on mõte kodumajutuse või külaliskorteri asutamisest igati teretulnud. Kuidas muuta mõte tegusalt toimivaks ettevõtteks? Majutusettevõtte juhtimise erialal saab vastuse eeltoodud küsimusele, õpingutel keskendutakse eelkõige majutusettevõtte juhtimisprotsessidele ja erinevatele kliendisegmentidele ning neile sobivate teenuste loomisele. Koolist saab kaasa teadmised lähtumaks erineva kultuuritaustaga külaliste vajadustest ja soovidest ning oskused tegutsemaks vastavalt eetilistele, esteetilistele jt sotsiaalselt heakskiidetud normidele. Eriala lõpetanu tööks on olla suuremas majutusettevõttes vahetusevanem või väiksemas juht. Juhi eeskujul kujuneb toetav meeskond, mille suurepärase teenindusega luuakse külalisega positiivne kontakt ja selle tulemusena sünnib positiivselt meeldejääv teeninduskogemus.

Vesilesilast saab nii piimavanni kui ka maasikamaski

Mida sisaldab endas üks mõnus lõõgastav spaapakett? Kindlasti on selles saunarituaalid, erinevad massaažid ja mõnusad mähised. Võib-olla natuke kullasäragi näohoolitsustes? Või luksuslik piimavann vaarikavahu, pojengipiima, võilille või pärnaõite soolaga? Millist neist kõigist valida? Või on hoopis õigem teha üks mõnus klassikaline mudamähis, mis kiirendab põletike korral loomulikku paranemist, parandab vereringet ning aitab traumade järelravis, liigespõletike ja närvikahjustuste korral. Teejuhiks kliendile sellel tervislike ja hedonistlike valikute teekonnal on spaateenindaja. Näo-, käe- ja jalahoolitsuste ning massaažikoolitused saab koolist kohapealt, saunahoolitsused saavad selgeks praktikapartnerite juures Hestia Hotel Laulasmaa Spas või Kalev Spas Tallinnas. Katsu, kas sul on soojad ja head käed, et aidata külastajaid massaažide ja iluteenuste kaudu hea enesetunde poole. Kui dokumente Tallinna Teeninduskooli tuua ei jõua, saab teha endale värskendava näovee või esimeste maasikate valmimise järel maasikamaski.

Spaateeninduse õpetaja Siret Ranniku sahtlist leiab kaks mõnusat turgutavat ja toniseerivat toodet.

  • Värskendava näovee valmistamiseks vala 2 tl nõgese- või kummeliürdile peale 1/4 liitrit keevat vett, lase tõmmata 15 minutit. Vala puhtasse pudelisse, lisa 3 tilka lavendli- või sidruniõli. Säilita külmas, enne tarvitamist loksuta.
  • Toitva maasikamaski valmistamiseks kulub peotäis maasikaid, 2 sl hapukoort. Suru maasikad kahvliga katki, sega marjapudru hulka hapukoor. Kanna segu näole ja lase 10 minutit mõjuda, seejärel loputa maha.

Tallinna Teeninduskooli vastuvõtuinfoga saab tutvuda SIIN või leia meid Facebookist.

Jaga
Kommentaarid