Nipp 1: Õige õppimine on kõige alus

Tee endale korralik õppimisplaan. Jaga materjal osadeks nii, et korraga ei oleks materjali liiga palju. Jälgi, et ei oleks segavaid faktoreid - pane muusika kinni ja lülita arvuti välja. Jaga aeg võrdseteks osadeks ning planeeri sinna sisse ka pausid. Eralda vabaaeg ja õppimise aeg. Korda õpitut korrapäraselt, nii jääb õpitu pikemaks ajaks meelde.

Nipp 2: Ära õpi vahetunnis kontrolltööks

Natuke enne kontrolltööd õppimine ei aita. Sellega võid hoopis endale ebakindlustunnet tekitada. Aja klassikaaslastega juttu, kuula muusikat või loe mõnda raamatut. See rahustab su enne kontrolltööd maha.

Nipp 3: Mõtete võim

Ära korruta endale, et see töö raske tuleb ja et sa kindlasti ei oska seda. Jää rahulikuks. Korruta endale pidevalt, et sa oled selleks tööks piisavalt palju õppinud ning sul on kogu materjal selge. Korruta endale, et sa saad hakkama. Mõtle, kui palju selletaolisi kontrolltöid sa juba teinud oled ning alati oled hakkama saanud.

Nipp 4: Hinga oma hirm minema

Hirmu saab eemale peletada hingamise teel. Kaks kuni viis minutit ennem kontrolltööd hinga teadlikult sügavalt sisse ja välja. Hingamise vahepeal tee paar viie kuni kümne sekundilist pausi, kus hoiad hinge kinni. Keskendu hingamisele, nii et su aju ei saaks hirmule mõelda. Su hirm on peas kinni ja seal pead sa selle hirmuga ka võitlema.

Nipp 5: Väldi häirivaid mõtteid.

Ära lase kontrolltöö ajal omale segavaid mõtteid pähe. Keskendu küsimustele ning mitte millelegi muule. Ära mõtle hindele, ka mitte sellele, mis juhtuda võib, kui sa neile küsimustele vastata ei oska.