Kuna valdav osa minu kooli õpilastest ei soorita eksameid headele tulemustele, on minu kool paraku tabeli lõppu surutud. Kui keegi küsib, millisest koolist olen, siis on piinlik öelda, sest kui ütlen, eeldatakse kohe, et olen kolkakooli õpilane ja seetõttu ei tea ma maailmaasjadest ega koolisõpitust midagi. Kellelgi isegi ei vilksata, et olen noor ja intelligentne neiu, õpin viitele ja mind huvitab maailmas toimuv väga!

Võite arvata, et see pole suur asi ja arvan praegu valjusti põhjuseta, kuid noored jälgivad neid edetabeleid. Kuna võtan aktiivselt osa erinevatest noortekohtumistest ja -üritustest, olen sellise negatiivse suhtumise osaks saanud päris mitmeid kordi ja see tegelikult teeb haiget.

Kui teised presenteerivad Facebookis julgelt, mis koolis nad käivad, siis mina ei tee seda. Häbi on. Kuigi mulle meeldib mu kool ja õpetajad, mõtlen vahetpidamata, kuidas vanematele serveerida, et tahaksin hakata käima linnakoolis. Ega vahet pole, kui mina oma lõpueksamid maksimumpunktidele sooritan, ikka tõmbab eksamite keskmine kooli taset alla ja see tabel karjub mulle ikkagi näkku, et olen loll!

Miks on üldse tarvis koole pingeritta seada? Miks teha haridusest koolidevaheline võistlus?

Hea noor lugeja, mida Sina koolide edetabelist arvad? Kirjuta noortehaal@delfi.ee.