Personalijuht on töötaja, kes korraldab firma või asutuse tööd nii, et kõigil oleks meeldivam ja mõnusam tööl käia. Personalijuht otsib uusi töötajaid, korraldab ühisüritusi ja teeb ettepanekuid, kuidas korraldada tööd nii, et töö oleks huvitav ja inimesed rõõmsad.

Kiire pilk mõnda suuremasse tööportaali näitab, et personalispetsialistide ja -juhtide järele on Eestis aina suurem vajadus. Seda seepärast, et edukad eksportivad ettevõtted vajavad rahulolevaid töötajaid ja head sisemist atmosfääri. Eriti olulised on personalijuhid IT-firmades ja start-up-ettevõtetes.

Eestis saab personalijuhtimist õppida ettevõtluskõrgkoolis Mainor nii Tallinnas kui ka Tartus.

"Räägitakse, et tuleb õppida ikka inseneriks ja mitte nii-öelda pehmeid erialasid. See on vale. Õppida tuleb seda, milleks on eeldusi. Kes ei ole hingelt insener, temast head inseneri ei saa. Kui inseneridel on tööl vastik ja tuju halb, ei sünni ka uut iPhone'i. Et töö oleks mõnus, selleks on meil vaja just personalijuhte," ütles personalijuhtimise lektor Karin Kuimet.

Vaata personalijuhtimise eriala kohta lähemalt siin.

Rakenduskõrgharidus- ja magistriõppe ning täienduskoolituse kohta saab infot kodulehelt www.eek.ee või telefonilt 610 1900.

Jaga
Kommentaarid