Kuidas tänane päev läks ja mida te tegite?
Margus:

Päev läks kiiresti, nagu alati, aga usun, et Jane sai meie tööst põgusa ülevaate. Hommikul külastasime Ülemiste Citys, kiivrid peas, üht valmivat restorani, kuhu valmistame eritellimusmööbli. Peale seda kohtusime Ülemiste City arendaja Mainor Ülemistega, kelle kontor on meie poolt tehtud. Väikse tuuri abil koos nende turundusjuhiga näitasin Janele, milline on meie töö. Pealelõunal sai Jane aga huvitava koosoleku kogemuse. Koos nelja erineva osapoolega mõtlesime koos, millist messiboksi teha madratsi- ja padjatehas Wendrele Saksamaa messil osalemiseks.

Jane:
Töövarjupäev oli minu jaoks meeli avardav. Olen kunagi sisedisaini peale mõelnud ja see äratas mu unistused jälle ellu.

Mis väärtust tõi teie igapäevatöösse töövari?

Margus:
Päev oli veelgi mitmekesisem ja toredam, kui tavaliselt.
Ma arvan, et Jane sai eelkõige aimu, milline on ettevõtja ja projektijuhi töö. Ma arvan, et need ei ole lihtsad, aga kindlasti mitte igavad.
Kui nüüd päris aus olla, siis kogu tööpäeva Jane minuga kaasa ei teinud. Kuna tööd on palju, siis töötan mina sageli, kui pere läheb magama, arvuti taga edasi. Jane sattus meie juurde väga huvitaval ajal, mil Ruutu Kuus on väga kiiresti kasvamas.

Kui te oleksite oma töövarjuga samavanune, siis millise eriala valiksite?

Margus:
Mina tahaksin õppida arhitektuuri. See on ala, mille kaudu saab maailma muuta. Arhitekt saab ka luua keskkonna, milles ta ise igapäevaselt liigub ja toimetab.
Tänapäeva linnapilt on pigem tagasihoidlik. Paljud hullud ideed saavad piduri peale, sest neid on kallis teostada või pole tellijal neisse usku. Ma tahaksin arhitektuuripisikut kõikidesse süstida!

Kuidas inspireeriksid noori olema ettevõtlikumad?

Margus:
Noortele ütleks, et kindlasti tasub proovida. Kui ettevõtmine ka ei õnnestu, siis saate vähemalt kogemuse. Ükski kogemus ei jookse mööda külge maha. Kui sa pole oma äriidees kindel, tuleks leida kogenumad nõuandjad. Oma ideedest tuleks igal võimalusel rääkida.

Jane:
Soovitan kindlasti ka teistel noortel töövarjupäevadest osa võtta. Tahaksin ise rohkem liidreid nende igapäevastes professionaalsetes tegemistes jälgida. Ma arvan, et noored kardavad ettevõtlusega alustada, sest on selles valdkonnas liiga kogenematud ning ega koolistki just palju teadmisi ettevõtlusest juurde ei saa. Liidrite jälgimine annab aga väga palju aimu ja avab silmad. Tegelikult on tähtis lihtsalt alustada, kasvõi väikeste sammudega. Ettevõtlus on kiirelt arenev ja väga huvitav valdkond, milles ennast proovile panna.