Koolitants 2016 finalistid kuulutatakse välja maakondliku tantsupäeva kontserdi lõpus. Žürii koosseisus Elina Tamm, Eva-Lena Raenok ja Julia Koneva valis edasi tantsud, kes pääsevad otse Koolitantsu finaali. Sel aastal toimib aga ka nö jokkerite süsteem, mis tähendab, et esimese edasi mitte pääsenud tantsude tantsijatel ei tasu pead norgu lasta – märtsis kuulutab žürii välja veel lisaks tantsud mis samuti finaalis osalevad.

Hiiumaa maakondlikult tantsupäevalt valiti finaali:
Tiina Tantsustuudio, “Päev koolis!”, juhendaja Tiina Kaev, 6. – 9. klass, kooli tants, Tiina Tantsustuudio, “Vee ja soola saaga”, juhendaja Tiina Kaev, 10. – 12. klass, Eesti-teemaline tants.

Eripreemiatega pärjati:
Silmapaistva kostüümi eripreemia - “Konna elu”, Tiina Tantsustuudio, juhendaja Tiina Kaev, 4. – 7. klass, showtants, Eripreemia lennuka idee eest - “Kalade paraad”, Tiina Tantsustuudio, juhendaja Tiina Kaev, 4.-7. klass, estraaditants, Eripreemia tehniliselt puhta ja siira lavalise oleku eest – Teele Tammsaar,Tiina Tantsustuudio.

Üllatusena etendub kõikidel maakondlike tantsupäevade õhtustel kontserditel kaasaegse tantsu etenduste sarja Tantsutuur kuuluv lavastus “You must Love Onions”, lavastaja Julia Koneva, tantsivad: Helle Mitt, Riina Ausma, Sofia Ketova, Johhan Rosenberg ja Aleksandr Žemžurov. Tegemist on noorusliku ning humoorika etendusega, mis väänab ka kõige tõsisema pealtvaataja suunurgad ülespoole. Lavastuse tõid lavale Eesti Tantsuagentuur ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum.