Tublist kristliku kasvatusega poisist ja klassi priimusest sai varases täiskasvanueas Ameerika idaranniku räpiskene keskpunkt. Kuulsuse tõi talle esikalbum "Ready to Die" (valmis surema -toim).

1997. aasta veebruaris läks Biggie LA-sse. Olukord lääne- ja idaranniku räpparite vahel oli siis terav ja paljud hoiatasid staari, et ta sinna ei läheks. Pärast 8. märtsil aset leidnud Soul Train muusikaauhindu suundus mees oma kaaskonnaga järelpeole, teel sinna toimus tulistamine.

Biggie suri 9. märtsil 1997. aastal, kui tuvastamata ülikonnas ja lipsuga mees teda eelneval õhtul valgusfoori taga seistes autost tulistas. Neli kuuli tabasid mustas maasturis olnud räpparit. Mees viidi haiglasse, kus ta peale südaööd suri. Just neljas kuul oli saatuslik ja kahjustas mehe organeid. See juhtus vaid mõned kuud peale Tupac Shakur'i surma.

Vaid 16 päeva pärast tema surma avaldatud "Life After Death" (elu pärast surma -toim.) tõusis albumite edetabelis esimesele kohale ja tunnustati 2000. aastal Diamondi sertifikaadiga. "Life After Death" on üks vähestest hiphop albumitest, mis sellise au osaks saanud on.

Wallace oli tuntud oma vaba ja lihtsa flow poolest. Tähelepanu äratas ka tema sünge semi-biograafiline lüürika ja jutustamisoskus.

Wallace'it peetakse üheks räpiajaloo kõige kõvemaks tegijaks. Muusikaajakiri Rolling Stone on mehele viidanud kui "suurimale räpparile, kes kunagi elanud". Tema lüürikat on kasutanud teiste seas Jay-Z, 50 Cent, Alicia Keys, Fat Joe, Nelly, Ja Rule, Eminem, Lil Wayne, Game, Clinton Sparks, Michael Jackson ja Usher.

2009. aastal ilmus tema biograafial põhinev film "Notorious", mille lõpustseenides näeb, kuidas Biggie matuste ajal Brooklyni linnaosa tänavad leinajaid täis olid. Filmi üks produtsentidest oli P.Diddy.

Matuste ajal mõistis Biggie jamaika päritolu algkooliõpetajast ema Voletta Wallace, kui erakordne see oli, mida ta poeg tegi ja kui paljude elusid ta puudutas. Wallace'i isa jättis neid, kui poiss oli 2-aastane ja ema töötas kahel töökohal, et peret elatada.

Wallace'il oli oma pikaaegse tüdruksõbraga tütar T'yanna, kuid paar läks lahku mõni aeg enne tütre sündi. Hiljem abiellus ta laulja Faith Evans'iga (90ndate üks kuumimaid suhteid muusikamaastikul). Tal oli pikaaegne afäär laulja Lil Kim'iga.