Tere, Eduard! Sa oled praegu 14. Me ei ole teineteist näinud juba 17 aastat. Mina olen seesama poiss, keda sa näed peeglis, ainult et väga palju muutunud. Mõni vana sõber ei tunnegi sind varsti enam ära. Sa oled kiilakas, aga mina olen karvane. Sa oled rõõmus, aga mina olen tõsine. Tean, et klassijuhataja nimetas sind sitapeaks ja sa ei taha enam õppida. Tean, et sa jood juba alkoholi. Oled ka juba mitu korda politseinike kätte sattunud. Sul on seljas nahkjope, kuhu peale on kirjutatud „anarhia“, jalas on nahksaapad. Sulle on võõras kõik, mida peetakse „normaalseks“, aga sa tunned ennast täitsa tavalise poisina. Paljud ütlevad, et sa oled huligaan, aga sina tunned ennast inimesena, kes otsib vastuseid.

Ära muretse, sa õpid veel 12 aastat järjest. Sa omandad veel kolm erinevat eriala, sa hakkad armastama õppimist ja lugemist. Sa jood küll jätkuvalt alkoholi, aga nüüd ei tee sa seda protestist, vaid see on sinu teadlik valik. Ka tulevikus satud sa politseinike kätte, aga siis vastutad sa oma tegude eest ise. Sul on seljas tavaline jope, „anarhia” on kolinud südamesse. Sulle on jätkuvalt võõras kõik, mida peetakse „normaalseks”, ehkki sa tunned end täiesti tavalise mehena. Sul on ükskõik sellest, mida teised ütlevad, aga sellegipoolest otsid sa jätkuvalt vastuseid. See on loomulik – sa oled ühiskonna pantvang. Sulle öeldi igal pool, et sa oled rumal, huligaan ja sitapea. Selle tõttu ei julgenud sa teha esimesi samme.
Mina praegu aga teen samme tagantjärele, kuid mõnede asjade jaoks on rong juba läinud. Sellepärast olen ma tõsine. Aga ma ei ole su peale pahane. Ma olen õnnelik, et oled see, kes sa oled. Ma armastan sind.

Sel aastal jõuab Eestis esmaskordselt lavale Anthony Burgessi kultusromaan "Kellavärgiga apelsin". See on Viljandi Kultuuriakadeemia 11. lennu näitekunsti tudengi Ringo Ramuli diplomilavastus, kus kaasa teevad tema kursusekaaslased - Grete Jürgenson, Märten Matsu, Getter Meresmaa, Karl Robert Saaremäe, Karl Sakrits, Eduard Tee, Martin Tikk ning Tanel Ting.

Vaata rohkem Instagramist!

Alexi päevad mööduvad kambajõmmidega piimabaaris konutades, Beethovenit kuulates ja vägivaldseid ihasid rahuldades. Ühel päeval pistetakse ta trellide taha. Vanglast kiiremini pääsemiseks laseb poiss enda peal katsetada uut meetodit, mis peaks ta heaks muutma...
"Kellavärgiga apelsin" käsitleb vägivalla ja kurjuse olemust, inimloomuse süngemat poolt. Esietendus 8. juunil 2017 Nortsu angaaris Rakveres.

Alla 14-aastastele mittesoovitatav!