Kes on Kalle Sepp Tallinna ülikoolist? Vilistlane? Elukestev õppija?
Kalle Sepp on pedagoogikaülikooli astunud, aga Tallinna ülikooli lõpetanud töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja kraadiga artist, laulja, näitleja. Elukestev õppija olen kindlasti, sest kõik, millest osa võtan, õpetab mulle midagi uut ja vajalikku. Inimene on loodud arenema ning ma kavatsen endas ja enda ümber alati uusi oskusi avastada.

Kas meeskoor tegi Kalle Sepast mehe või tegi Kalle Sepp koorist (selle) meeskoori (mis see praegu on)?
Kindlasti aitas meeskoor Sepa meheks saamisele kaasa. Samas usun, et olen oma pisikese panuse andnud ka meeskoori tegemistesse ja arengusse. Loodan seda teha edaspidigi, koori käekäik on mulle väga oluline. Kui häälega abiks ei saa olla, toetan kindlasti nõu, jõu ja emotsiooniga.

Kas õpetajahariduse jälgi on sinu igapäevastes tegemistes tunda?
Kuigi õpitud erialal ma ei tööta, on ülikool mulle kindlasti andnud oskuse inimestega suhelda ja erinevaid karaktereid mõista. Tänu õpetajaharidusele tean paremini, kuidas inimesi motiveerida, kaasata ja juhendada. Olen tegev nii ansamblis, meeskooris kui ka revüüteatris – nii on mul kui artistil ja kolleegil piiramatult olukordi, mil oma pedagoogivõimeid proovile panna.

Kui saaksid alustada praegu oma õpinguid puhtalt lehelt, millise eriala valiksid?
Ülikooliaastate alguses oli mul kindel plaan lavakunstikooli sisseastumiskatsetele minna, ilmselt prooviks seda.

Mida sa soovitad noorele, kes sügisel Tallinna ülikooli uksest sisse astub?
Kui sa oled laulev mees, tule kohe esimesel neljapäeval meeskoori proovi. Aga muidu soovitan olla julge ja küsida ka rumalana tunduvaid küsimusi. Üldse soovitan toppida oma nina igale poole, hästi palju erinevate inimestega suhelda ja tegevustes kaasa lüüa. Nii saad tutvusi ning juhtub sündmusi, mida mäletad kogu elu.

Milline on sinu meeldejäävaim päev ülikoolis?
Ausalt öeldes tundub nii, et ainult meeldejäävad päevad mul ülikoolis olidki. Kogu aeg juhtus midagi, alati oli mu ümber huvitavaid inimesi, peaaegu igasse päeva jagus ootamatuid sündmusi. Kindlasti üks tähtsamatest hetkedest oli mu esimene meeskooriproov tollases kasvatusteaduste majas Viru väljakul. Olime ärevust täis nagu noored isajänesed elu esimesel kevadel, aga juhtus nii, et koos kursusevennaga me sisse saime. Siiani oleme mõlemad kooris ja veel väga head sõbrad pealekauba. Proove on mul aastate jooksul ainult mõned korrad vahele jäänud. Ju isased ikkagi hoiavad kokku ja toetavad üksteist.

Wikipedia ütleb, et sul on magistriõpingud pooleli.
Jah, magistriõpingud on praegu kahjuks mõneks ajaks pooleli, kuigi jäänud on ainult koera saba, lõputöö. Loodan selle mingil hetkel ära teha, praegu õpetab mind siiski eelkõige meelelahutusmaailm. Olen aga läbinud õpetajakoolituse, õppisin uues ülikoolis vana õppekava alusel. Õpetajakoolitust on vaja igal erialal, kus suhtled igapäevaselt paljude inimestega, kel kõigil on oma soovid ja plaanid. Neid tuleb pidevalt innustada ja see mulle meeldib.

Siin on sinu võimalus teha häbitult reklaami ühele õppekavale, ainele või õppejõule. Kes, mis ja milleks?
Üldistaks natukene ja kiidaks meie ülikooli õpetajakoolitust. See on väga heal tasemel ja ka jätkuvalt väga vajalik. Kuna meid on nii vähe, siis peamegi natukene targemad olema kui mujal maailmas. Harituse seisukohalt on õpetajakoolitust väga raske alahinnata.

Küsis Karl Hallik

Tallinna ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituut on neile, kes hoolivad tervest maailmast. Tutvu integreeritud tehnoloogiad ja käsitöö bakalaureuse ning tehnoloogiavaldkonna ainete õpetaja magistri õppekavaga, samuti sisseastumistingimustega kooli kodulehel!

Jaga
Kommentaarid