Selle aasta uustulnuk on Elizabeth Holmes, meditsiinilise tehnoloogiafirma Theranos tegevjuht ja asutaja. 31-aastane naine on esimene ennast ise üles töötanud miljardär, kes kunagi sellesse nimekirja on jõudnud.

Forbesi andmetel on tema omakapital 4,5 miljardit dollarit. Kõige rabavam selle juures on asjaolu, et naine teenis oma hiiglasliku pangaarve tehes revolutsiooni meditsiinitööstuses, vahendab Hello Giggles.

Tema ettevõte keskendub sellele, et teha vereanalüüsid kiiremaks, lihtsamaks ja soodsamaks. Firma on arendanud välja testimise viisi, mis kasutab vaid paari veretilka ja aitab tabada tosinaid tervisehäireid. Nagu sellest veel vähe oleks, saab patsiente testida mitte ainult haiglates, vaid ka apteekides.

Nüüd on inimesel võimalik diagnoosida ja tänu sellele ravida haiguseid kõigest 3 dollarit maksva testi abil, mille tegemise juurde käib valutu nõelatorge, mitte hiiglaslik süstal õudusunenäost.

Naine pani firmale aluse 19-aastaselt, kui ta prestiižest Standfordi ülikoolist välja kukkus. "Ma arvan, et paljudel noortel inimestel on uskumatud ideed, aga vahel nad ootavad, enne kui millelegi oma elu pühendavad. Mida mina tegin, oli see, et ma alustasin lihtsalt natukene varem, " ütles Holmes tagasihoidlikult.