Andsid hiljuti plaadi välja. Kuidas see sündis?
Ma kirjeldaksin seda albumit nii, et see on aus. Sisu ei ole väljamõeldis, vaid räägib sellest ajast, kui ma tahtsin olla kõigest eemal.
Ma sain kokku oma produtsent Jüri Metsaga MJProductionist, kellega on mul varasemalt ka tulnud album välja. Koos sai arutatud uusi ideid ja nii otsustasime , et see album näeb ilmavalgust.

Kaua plaadi salvestamine aega ja tööd nõuab? Loomulikult on seda võimalik teha kaua ja saab ka kiirelt, aga kui palju sul tavaliselt aega läheb?

Selle albumiga läks mul kaks aastat. Salvestatud sai palju erinevaid lugusid, kuid ainult 11 parimat valisime välja. Kui tehakse albumit, siis enne peab paika panema plaani, kuidas miskit muuta, et see oleks erinev nii muusika kui ka stiili poolelt. Muusikas tegime muudatuse ja lisasime sinna kergemat EDM'i.
Inspiratiooni sain sellest, et mul oli seljataga lahkuminek. Saan öelda, et see suhe oli keeruline. Lahkumineku otsuse tegin ise, sest tundsin, kuidas mind lämmatati.

Kust ammutasid uue plaadi jaoks inspiratsiooni?

Inspiratiooni sain sellest, et mul oli seljataga lahkuminek. Saan öelda, et see suhe oli keeruline. Lahkumineku otsuse tegin ise, sest tundsin, kuidas mind lämmatati. Ma ei ütle, et kõik oli üdini halb, sest oli ka ilusaid hetki ja kindlasti ei pea ma ennast ideaalseks inimeseks, kuid tundsin, et mulle ei antud hingamisruumi. Mul oli peale seda väike "blackout", ja tahtsin kõigest eemale. Pidin oma pea nii-öelda selgeks saama ja oma prioriteedid paika panema. Peale seda oli mul palju mõtteid ja rakendasin ennast tööle.
Kuidas erineb uus plaat sinu varasemast loomingust?

Ma kirjeldaksin seda albumit nii, et see on aus. Sisu ei ole väljamõeldis, vaid räägib sellest ajast kui ma tahtsin olla kõigest eemal. See on album mida kuulates saab kuulaja veel sügavamale minu sisse vaadata ning sellepärast on ka albumi nimi "Vaido Neigaus". Albumilt leiab lood koos ansambel Kapriiz'i ja räppar Ko$ - Ka'ga.

Boonusena tuleb uus lugu "Just nii, beib!", mida hetkel ei ole veel keegi kuulnud ja albumilt leiab ka kuus hittlugu, millele oleme teinud suurepärased muusikavideod. Neid saab vaadata Youtube'st. Seda albumit on võimalik endale soetada iTunes'ist ning läbi minu Facebooki fännilehe. Seda sellepärast, et soovin personaalselt igale fännile või ostjale öelda aitäh, sest tänu nendele eksisteeribki selline artist nagu Vaido Neigaus.

Kui tegin esimest albumit, olid minu jaoks need lihtsalt lood. Lood meeldivad mulle, kuid ma ei pannud nii palju emotsioone sellesse kui praegu. Olen kuulanud oma esimest albumit ja see erinevus on tohutult suur, sest aastate jooksul olen õppinud oma häält paremini kasutama. Enne salvestust mitu päeva varem kuulan hoolikalt fonogrammi, et sinna lisada midagi huvitavat. Näiteks kasutan oma lugudes mõnes kohas peale põhivokaali ka oktav kõrgemaid vokaale, sest see annab loole elu ning huvitava kõla, kuid varem ma seda ei teinud.

Räägime natuke muud juttu ka. Elad nüüd Soomes. Kuidas meeldib ja kaua Soomes olnud oled?

Mul ei olnud Soomega mitte mingeid plaane tegelikult. Kõik lihtsalt juhtus nii, kuid ma olen väga rahul ja olen olnud siin aasta aega.Mis sind täpsemalt Soome viis?
Noorukieas unistasin ikka majast, naisest ja lastest, kuid reaalsus on midagi muud ning tõepoolest armastus ei küsi sugu.

Peale lahkuminekut olin vaba ja vallaline peaaegu aasta aega olnud ning loomulikult tahtsin inimestega suhelda. Tegin sotsiaalmeediasse konto ja hakkasin suhtlema. Leidsin ideaalse paarilise ning kui esimest korda seda inimest päris elus nägin, tabas mind ka Amori nool. Alguses käisin umbes pool aastat Eesti ja Soome vahet kogu aeg, kuid lõpuks öeldi, et mis oleks kui ma koliks päriselt Soome. See otsus tuli kiirelt, sest leidsin inimese, kellega olen õnnelik ja tundsin, kuidas uus energia minusse tuli. Ma oleks nagu uuesti sündinud.

Kuidas on lood armueluga? Mida sulle elukaaslasega koos kõige enam teha meeldib? Kas teil on mingid ühised rutiinid ja harjumused?

Armueluga on mul kõik hästi. Koos vaatame tavaliselt filme, mängime Playstation'iga, teeme süüa, käime jalutamas ja elame tavalist elu nagu iga teine normaalne paar. Koos saame arutada ka muusika asju, sest mõlemad tegeleme sellega. Temal on projekt Soomes ja minul Eestis.

Kui võrdleksid Eestit ja Soomet, siis mis on kõige suuremad erinevused, mille esile tooksid?

Ma arvan, et Soome on oma tegemistega vähemalt kümme aastat Eestist ees ja kõige suurem erinevus on näiteks ajalugu, sotsiaalmajanduslik olukord. Riik on rohkem avatud uutele asjadele. Inimesed naeratavad rohkem ja on rahulikud.

Oled sa rahul sellega, kus sa oled, kes sa oled ja mida teed?

Noorukieas unistasin ikka majast, naisest ja lastest, kuid reaalsus on midagi muud ning tõepoolest armastus ei küsi sugu. Mul läks aega, et endale tunnistada lõpuks, et asjad on nii nagu nad on ja kui ma kusagilt loen kommentaari à la see on ravitav, siis mingu oma jutuga kukeseenele. Ma olen väga rahul oma elu ja valikutega ja kuna saan ka muusikat teha, siis polegi nagu millegi üle nuriseda. Ma olen väga õnnelik!
Hetkel tegelen tasapisi ka ingliskeelsete lugudega. See on ilmselt minu uus projekt, kuid sellest on vara veel rääkida. Nagu öeldakse...Tasa sõuad, kaugele jõuad.

Mis on su tulevikuplaanid?

Ma arvan, et tulevikuplaanid on teha muusikat. See on olnud alati minu üks unistustest ja isegi, kui see unistus on juba täitunud, siis ma teeksin seda nii kaua, kuni ma elan. Lapsena vaatasin palju muusikakanaleid ja unistasin sellest, et saaksin esineda ning ega see unistus mulle sülle ei kukkunud.

Mul oli kindel plaan selleks. Hakkasin käima muusikakoolis ja võtsin näitlemistunde ning usun, et mind pandi tähele, sest olen karismaatiline. See peaks olema igal staarihakatisel, sest muidu jäävad nad tahaplaanile. Hetkel tegelen tasapisi ka ingliskeelsete lugudega. See on ilmselt minu uus projekt, kuid sellest on vara veel rääkida. Nagu öeldakse...Tasa sõuad, kaugele jõuad.