Noorte hääl palus Tallinn Dollsi disainer ja loovjuht Mari Martinil iseloomustada nukkudele mõeldud koolilõpukleite ja anda nõu, mida tuleks kleidivalikul silmas pidada.

Satsid, Satsid

Saime teada, et just satsid on need, mis teevad igast preilist tõelise nuku ja liigse daamilikkusega ei tasu koolilõpetajatel kiirustada. “Igatahes teevad satsid iga koolilõpetaja preililikuks ja vallatuks. See on aeg olla nooruslik ning armas. Pole mõtet panustada ülepakutud daamilikesse kleitidesse. Küll seda veel ka jõuab!” ütleb Mari.

Julgete värvide pillerkaar

Uurides värvide kohta, mis sellel kevadel moes on, saime teada, et moes on kogu vikerkaar ja just puhtad värvid. Mari kinnitab: “See on selle kevade kõige kuumem kooslus.”

“Kirjude ja efektsete kangaste puhul eelista kindlasti lihtsamaid ja selgemaid lõikeid, siis pääsed paremini mõjule. Roosa, kollane, punane, erksinine, roheline — need on värvid, mis panevad su särama. Kui valid sinna juurde aga minimalistliku lõike, siis ei ole kuidagi võimalust mööda panna."

Lendlevad kleidid

Mari kinnitusel ei pea kõik lõiked olema kehasse töödeldud ja hästi mõjuvad ka õhulised ja kergelt muinasjutulised kleidid. Samas on alati olemas ka kuldne kesktee. "Kui kehavorme täiesti ära kaotada ei taha, siis saab taljet rõhutada vööga," on Mari sõnul mängumaa  kleidi valikul piisavalt lai.

Tallinn Dollsi disainer ja loovjuht ütleb, et sel kevadel on moes kindlasti muinasjutulised nukud. "Soovitan panustada kevadel ja suvel ühte imeilusasse säravasse kleiti, mis ei piitsutaks liialt ning paitaks mõnusalt keha,“ lisab ta.

Vaata fotosid!