Nii nagu möödunud aastal, nii valitakse ka sellel välja inimeste lemmik kassivideo. Nominendid asuvad SIIN!

Ühe nominendina leiame nimekirjast ka haikostüümis kassi video (Youtube'is vaadatud üle 3 miljoni korra -toim.), mille autor on Ameerikas elav eestlanna Helen. Olgu veel öeldud, et eelmisel aastal samas kategoorias võitnud kass Henril on tänaseks Facebookis üle 120 000 fänni, kes jälgivad Henri "vargast peremehe" humoorikaid postitusi. Võiduvideot Henrist on Youtube'is vaadatud ligi 8 miljonit korda.

Ülipopulaarse haikostüümis kassi video peategelaseks on 11-aastane siiami kass Max-Arthur, kes on kuulus tolmuimejal sõitmise ja koerale kõrvakiilu andmise poolest. Heleni sõnul on Max naljaka ja kamandava iseloomuga.

Helen on sündinud Eestis ja elas siin 19 aastat. Ta kasvas üles talus, kus kasvatati kanu ja sigu ning ka köögivilju. Aastal 1999 kolis naine aga Texasesse, kuid sellest hoolimata külastab ta oma Eestis elavat perekonda nii tihti kui võimalik.

Heleni suur eeskuju on tema alzheimerisse surnud vanaema, kes oskas loomadega hästi ümber käia.

Nüüd on eestlannal Texases miniloomaaed. Helenile meeldib jäädvustada loomi ja ilusaid hetki elust ensest, et neid igavesti mäletada. Just loomad on need, kes Heleni ellu rõõmu toovad.

Miljoni dollari küsimus: miks on just kassid internetis nii populaarsed?

Veebilehe Know Your Meme kaasasutaja Elspeth Rountree on selgitanud, et kassid on täiuslikuks kõrvalepõikeks meie heitlikust elust. Inimesele ei ole vaja mitte mingisuguseid seletusi ega eelteadmisi, et mõista seda tegevuskomöödiat, mida loomad meile pakuvad. Kassivideo -või pilt on kiire doos puhast nunnusust, mis lahutab meelt ja mida on lihtne seedida.

Populaarse iPhone'i rakenduse CatPaint asutaja Cory Alder, kes kirjeldab ennast programmeerijana, kellele meeldivad kassid, Rountree seletusega ei nõustu.

Mees ei arva, et kassid on nii populaarsed vaid seetõttu, et nad on armsad. See oleks liiga lihtsakoeline põhjendus. Kui see oleks nii, siis oleks Alder enda sõnul võinud teha KittenPainti või PuppyPainti, mitte CatPainti.

Ta leiab, et kassid on midagi palju enamat. Nad on võimsad ja salapärased, isegi natukene hirmuäratavad. Teadlased on väitnud, et kassid kodustasid ennast ise. Arvatakse, et me kodustasime koerad, et teha nad sellisteks nagu me arvasime, et meile meeldib. Kassid seevastu tegid ennast ise sellisteks nagu meile meeldib.

Paljud asjatundjad ütlevad, et koerad ei ole ega saa kunagi internetis nii populaarseks nagu kassid, sest nendega on liiga lihtne ja nad on etteaimatavad. Panna kassi tegema midagi, mis inimest lõbustab, on oluliselt keerulisem.

Allikas: mashable.com