Eelmise aasta detsembriks, kui pandi lukku võimalus oma laule 2013. aasta Eesti Laulu konkursile saata, oli laekunud 159 lugu. Eelmisel laupäeval kogunesid 10 sõelale jäänud ansamblit ja lauljat Nokia Kontserdimajja, et selgitada välja võitja, kes sõidab mais Malmösse, Eurovisiooni lõppvõistlusele.

Publiku huvi oli suur. Juba tunni jagu enne kontserdi algust oli Nokia Kontserdimaja hõivanud suur rahvamass, samal ajal lisandus inimesi iga hetkega juurde. Esimesel korrusel said mõned õnnelikud mitmete artistidega pilte teha, populaarsemateks valikuteks osutusid Põhja-Tallinna kitarrist Mark Eric Kammiste ning selle hooaja superstaarisaate finalist Karl-Erik Taukar. Teisel korrusel sai aega kohvikus sisustada.

Mõned minutid peale üheksat saabus kauaoodatud hetk ning tohutu inimvool hakkas stuudiosse liikuma, et oma kohad suurele õhtule kaasa elamiseks sisse võtta. Rahva hulgast kostus suuremas osas mõistagi nooremate inimeste jutuvada. Kostunud jutu järgi toetasid enamikud oodatult Rasmus Rändvee ansamblit ja Põhja-Tallinnat ning mõneti üllatuslikult leidus noorte seas ka palju Kõrsikute poolehoidjaid.

Veerand tundi, mis veel otseülekande alguseni oli jäänud, oli täis ootusärevust, närvipinget ning aplausiharjutusi, mida enne selliseid salvestusi ikka tehakse.

Kui ligi 2000 istekohta oli täidetud ning pikk ootusaeg oli lõppenud, oli aeg otseülekandega alustada. Ülekandega, mida sai peale ETV jälgida ka Eurovisiooni kodulehel, kus laekunud andmete järgi oli vaatajaid rohkem kui sajast riigist.

Õhtu juhatas sisse suur publikulemmik, eelmise aasta võitja Ott Lepland.  Võimas esireas pingid värisema pannud etteastega oli kauaooatud kontserdille avapauk antud ja aeg oli õhtustel peaesinejatel üksaaval lavale asuda.

Kaks tundi meeleolukaid etteasteid, mis kedagi saalis külmaks ei jätnud. Kaasa elati võrdselt kõigile ning üksksi esineja pealtvaatajates pettuma ei pidanud. Mõistagi tekitas suurt vaimustust Winny Puhhi etteaste, kus pidev “röökimine”, silmapaistvad kostüümid, ning trossidega lae all olevad mehed publikut jahmatasid.

Kui kõik esinejad kuulatud, hakati aina enam telefonide järele haarama, et oma lemmikule hääl anda. Rahva seast kostunud hüüete põhjal võis aimata, et korraliku häälehulga saavad nii Grete Paia, Rasmus Rändvee kui ka Põhja-Tallinn.

Ootamatult kuulutati võitjaks aga hoopis Birgit Õigemeel, kelle võitu õhtu eel väga vähesed oodata oskasid. Kuigi publiku nägudest oli näha pettumust, et ei võitnud nende lemmik, kuid siiski elati Birgiti võidule meeldivalt kaasa ning õhtu lõppedes oli stuudiost lahkuvast rahvamassist kosta siiski rahulolevaid arvamusi, et küllap ilus noor naislaulja oma positiivse ballaadiga ka Euroopas läbi võib lüüa. Kui palju ta läbi lööb, selgub juba maikuu keskel, kui Rootsis lauljate ja bändide väljanäituse lõppvõistlus peetakse.

Eesti esineb esimeses poolfinaalis, mis peetakse 14.mail. Teine poolfinaal toimub kaks päeva hiljem ning suur finaal 18.mail.