Miks otsustasite Klassile järje teha?

Kui aus olla, siis mina ei otsustanudki. Kôigepealt tuli nii palju vaatajate kirju, kus küsiti, mis Kasparist edasi sai jne. Seejärel ütles Gerda Kordemets ETV-st, et me ei saa enam taganeda. Me peame hakkama andma vastuseid. Nii et ühel hetkel olin ma pandud fakti ette, et üks stsenarist Margit Keerdo on juba kirjutamas uusi osasid ja masin oligi tööle läinud.

Kas tegemist on samade tegelastega ja osatäitjatega?

Uusi tegelasi on päris palju. Seda sellepärast, et Klassi järg ei ole enam ainult noortesari. Ta räägib sellest, kuidas koolivägivald môjutab ka täiskasvanute inimeste elu. See vôib esmapilgul tunduda üllatav, aga nii see on.

Kuidas Klassi järg üldse väja näeb?

Tegemist on siis sarjaga, kus iga osa räägib erineva loo. Neil kôigil on ühist niipalju, et nad algavad kôik koolitulistamise hetkega. Seal on lood Gerlist, gooti tüdrukust, Theast, Toomasest, aga ka näiteks Joosepi isast. Mis tunne Sul on, kui oled julgustanud oma poega vastu hakkama, aga asi lôppeb sellega, et ta vôtab relva ja lôpuks laseb ka ennast maha. Seal on ka klassijuhataja lugu. Loomulikult süüdistavad ju kôik lapsevanemad seda ôpetajat, et ei suutnud midagi teha. See ôpetaja on väga ônnetu ja peaaegu valmis enesetappu sooritama. Viimane osa räägib aga advokaadist, kes peab Kasparit kohtus kaitsma hakkama. Selles osas saame ka teada, mis Kasparist edasi saab.

Miks otsustasite mitme osalise järje kasuks?

Mitu osa on head just selleks, et rääkida nendest inimestest, kellest Klassi filmis pole juttu, aga keda need sündmused siiski môjutavad. Selles môttes ei ole tegemist tavalise järjega, et samad tegelased lihtsalt elavad edasi. Ei see on päris teistmoodi seriaal.

Kui suurel määral on episoodid seotud üksteisega?

Väga vähe. Iga osa räägib ikka eelkôige eraldi uut lugu. Näiteks on kôikides osades tegev üks ja seesama politseiuurija. Vôi kui Theale pühendatud osas, ta läheb Kasparit vanglasse vaatama, siis me näeme sama sündmust Kaspari vaatenurgast viimases osas.

Kas Klassi järg sisaldab veel mõne tegelase surma?

Ei.

Milline on Klassi järje sõnum avalikkusele?

Eelkôige üritasime Klassi järjes vaadata, millised on vôimalused, et inimesed konfliktidest eluga välja tuleksid. Ja et elu edasi läheks.

Kas ja mida shokeerivat olete enda joaks avastanud Klassi
tegemisel?

Ma ei ole midagi uut shokeerivat avastanud. Tean nüüd vaid kindlalt, et koolivägivald on ülemaailmne probleem, kuid see ei eksisteeri mitte kôikides koolides. See aga tähendab, et tegelikult on vôimalik ka neid probleeme lahendada. See ongi peamine, et ei tohi alla anda. Kusagil on alati mingi lahendus, kuid selle leidmiseks tuleb räâkida inimestega ja mitte endasse sulguda.