Jah, vingujaid on praegu meeletult. Vastikult soe päike, ajuvabalt kõrged soojapügalad, kogu aeg higi jookseb ja tööd ei ole üleüldse võimalik teha. Kolmas päev järjest on temperatuurid üle kolmekümne kraadi.

Nii negatiivne ei pea olema.

Esiteks on kuumade ilmade võtmeks vesi. Seda tuleb juua palju, sest vedelikku kehast tõepoolest eraldub ning vedelikupuudus on üsna ohtlik, seda võiks vältida. Vee joomine ei ole häbiasi, vastupidi ning kahju see ei tee. Samuti on hea kuumal päeval minna vette ujuma või jahutada end külma duššiga.

Teiseks abimeheks loeksin lühikesi-nappe heledaid riideid. Linasest materjalist on kõige paremad, sest nendest käib õhk kogu aeg läbi. Pikad teksad, eriti tumesinised ja mustad, tuleks ära unustada, samuti ülikond (või leida vähemalt heledam). Samuti jalanõude valik võiks olla pigem lahtine, kui kinnine ning pigem palja jala kui soki peal.

Kolmas abimees on suhtumine. Teda leida vast on kõige raskem. Loomulikult saan ma aru, et kui sõidad tund aega bussis (kus eilse Õhtulehe testi järgi on 37,3kraadi kuumust), ajab närvi, higistama ja sooja ilma vihkama, aga samamoodi võid ju selle tunniajase tee sõita hoopis rattaga. On tervislikum, on tuulerikkam.

Vinguda oskab iga üks, see on selge. Samamoodi vinguti talve pakasega, samamoodi vingutakse ka järgmise talve pakasega. Eestlastele ei ole antud pikka ja kuuma suve, mina leian, et me peaks neid väheseid soojasid päevasid nautima. Mina teen seda!