Hakkasin internetist otsima ettevõtteid, mis tegelevad raamatupidamisega ja selle teenuse osutamisega. Selle paari kuuga olen kirju saatnud vähemalt 30-40 tükki, kuid vastuseid saanud vähem kui pooltest ettevõtetest. Väga vähesed on suvatsenud vastu kirjutada ning kahjuks kõik vastused on siiani olnud negatiivsed.

Ma saan ju väga hästi aru, et praktikandi võtmine tähendab töökoormuse suurenemist ning tema juhendamine võtab omajagu aega. Muidugi ei taheta praktikanti ka oma dokumentidesse sobrama, kuid ega praktikandid ei lähe ettevõttesse selle eesmärgiga, et sealt infot saada ja seda kurjasti ära kasutada.

Tänapäeval räägitakse ju, et noored ei leia tööd, sest neil ei ole töökogemust ega midagi, aga kuidas saab noortel töökogemust üldse olla, kui neid ei võeta isegi praktikale? Ettevõtted ei ole kohustatud praktikandile palka maksma ning mõnes kohas peab praktikant ise peale maksma, et seal kogemust omandada. Aga selle üle ma ei nurisegi, sest kõige tähtsam on ju saada praktikat.

Keegi ei taha jätta kooli selle pärast lõpetamata, et ei leidnud endale praktikakohta. Seega, mida peaks tegema või muutma ühiskonnas, et ettevõtted võtaksid endale hea meelega praktikante?