Kindlasti on Eestis ka neid noori kellele läheb korda, mis tema kodumaal toimub ja hoolivad oma kodumaast, kuid kindlasti ka neid keda see ei huvita. Tänapäeval on ka noorte organisatsioone, mis selliste asjadega tegelevad, näiteks Kodutütred ja Noored Kotkad. Organisatsiooni ülesandeid on palju, kuid põhiline on siiski armastus isamaa vastu.                   

Ma tean, et ka minu eakaaslased on minuga samal seisukohal, et kuidagi missiooni tunne on tekkinud, et siin Eestis kasulik olla. Ehk on see seetõttu, et ma ei ela mitte niivõrd sellele, et endal oleks hea elu või ilgelt pappi, vaid näen mõtet selles, et saan kellelegi kasulik olla. Ja see kellelegi kasulik olemine on seoses sellega, et Eestis elavad inimesed on omaks saanud või vähemalt emotsionaalses plaanis kindlasti olulisemad, kui keegi välismaal elav inimene . 

Sellessuhtes hea elu nimel välismaale tööle või õppima minek kõlab mulle pigem teatavat laadi egoistliku põgenemisena või mõttena “igal pool mujal on parem kui siin” , aga eks muidugi oleneb sellest, mille nimel keegi elab või mida elult tahab.