Alustuseks esitaks küsimuse - kes või mis on emo? Kindlasti on see muusikastiil, omaette subkultuur ja humoristide koha pealt võttes ka "Erakorralise Meditsiini Osakond" haiglas. 

Niinimetatud emodega seostatakse tihti üliemotsionaalseid isikuid, enesevigastamist, "musta" riietumisstiili ja palju muudki. Selleks, et ära teenida emo nimetus, piisab ainult mõne emo-subkultuurile omase tunnuse omamisest. Nõme, kas pole?

Välimus välimuseks, aga kui ma ei tohi enam selle pärast poes käia ületab asi küll igasugused piirid. Esimene kord, kui nii juhtus, olime tuttavatega just Kaubamaja toiduosakonnast välja astunud ning hakkasime pinki otsima, kus saaks rahulikult süüa. Turvamees vaatas meid imelikult ning nö "jälitas" kuni pingini. Seejärel tuli ta meie juurde ning ütles, et kuna me oleme "emod", siis peame Viru Keskusest viivitamatult lahkuma.

Teine taoline kokkupuude toimus kõigest paar päeva hiljem. Turvamees sõnas päris krõbedalt: "Lõikuge end kodus, emod! Kui te ära ei lähe, siis kutsun teile politsei!" Kuna meil puudus viitsimine mingi mõttetu turvamehega jagelema hakata, läksime tookord vabatahtlikult minema.

Siit tekibki küsimus - miks ma ei tohi oma välimuse pärast kaubanduskeskuses käia? Kui mina ja mu tuttavad lihtsalt istume rahulikult, räägime juttu, sööme, siis mis annab alust meid minema ajada? Teised, nö "tavalised" inimesed küll tohivad, samuti ka kõiksugu "ossid" ja muud asjapulgad. Justnimelt "emod", kes ei olegi tegelikult nii emod, ei või.

Samal ajal kui teised noorukid Viru Keskuse katusel salaja suitsetavad ja muid pahandusi korda saadavad, magavad turvatöötajad suu ammuli kuskil mujal - siis ei ole neid kuskil! Aga kui silm märkab paari musta riietatud tegelast on nad kärmed tegutsema.

Millest selline ebaõiglus? Kas me ei elagi enam vabal maal? Kas ka sinul on sarnaseid juhtumeid ette tulnud? Jaga neid meiega!