Mina isiklikult olen väga enesekindel inimene. Ma olen hullumeelne, humoorikas, sürrealistlik, julge, kuid eelkõige siiski enesekindel. Kogu oma enesekindluse olen ma saanud inimestelt, kes kardavad olla erinevad ja uputavad ennast seetõttu tervesse sellese maailma igavusse, mida me kõik kutsume halliks massiks.  Minu arust pole kellegil põhjust olla selline ja kui mul on võimalus kellegi elu kas või natukene enesekindlamaks teha, siis ma seda ka teen.

Siin kohal tahaks ma tähelepanu juhtida ka faktidle, et inimene kes kõiki maha teeb ja üritab oma ego teiste peal kõrgeks ajada, pole eneskindel. Ta on väga ebakindel ja seetõttu ta üritabki enda pealt tähelepanu teiste peale juhtida.

Samuti ei tohiks enesekindlust nimetada ka enesimetlemiseks. Kuid kui inimene peab teise inimese head arvamust oma välimuse ja oskuste üle eneseimetluseks, siis mis meil, ülejäänutel, selle kohta ikka öelda on. Siis tuleb võtta seda kui komplimenti, sest tema ei suuda olla selline, nagu meie seda olla suudame.

Ilu on iga inimese elus tähtsal kohal. Võib küll vastupidist väita, kuid meie maailm on juba ideaalsusel ja kadedusel üles ehitatud. Ja enesekindlus toobki välja iga inimese ilu.

Tüdrukud: Vaadake, kõiki maailmakuulsamaid modelle, näitlejaid, lauljaid - nad kõik on enesekindlad, nad kõik on ilusad. Ilu põhinebki enesekindlusel. Mida enesekindlam sa oled, seda ilusam sa oled ja seda rohkem pälvid sa imetlust ja vastassugupoole tähelepanu.

Poisid: Sama jutt käib ka teie kohta. Kui sa oled enesekindel, siis sul tekib suurem tahtmine näha aina parem ja parem välja. Enesekindlus mehe puhul on naistele atraktiivne. Mitte ühelegi tüdrukule ei meeldi poiss, kes on masendunud oma välimuse üle ja kes ei oska enda välimuse ja karakteriga mitte kui midagi peale hakata.

Kahjuks on meie maailm ehitatud juba ülesse ilule. Paljud vaatavad raamatuid kaante järgi. Enesekindla inimese puhul on plussiks aga see, et ta on ka enesekindel oma karakteri ja oskuste suhtes. See tähendab, et tal pole vaja aega raisata teiste inimeste solvamise peale. Ta pigem üritab leida head nendes.

Kuid meil kõigil on vigu ja neid tuleb austada. Neid võib ka parandada, kuid reaalsuses pole sellel vahet, sest vead teevad meist inimesed ja inimeses on kohe kindlasti rohkem head kui halba. Seda võtame me ühiskonna suhtes.

Ja kui sa ise oled enesekindel ja su sõber seda ei ole, siis pööra rohkem tähelepanu tema headele külgedele, tee rohkem komplimente ja ole sõbralik. Küll tuleb ka päev, mil tema avastab kui hea, unikaalne ja tore temagi on.

Julge avaldada oma arvamust. Julge olla teistsugune. Julge olla üksinda. Ära huvitu sellest mida teised sinust arvavad, peaasi et sina tunned end enda nahas mugavalt. Ignoneeri halvustamist. Julge enda üle nalja teha.

Sa oled inimene, mitte jumal. Sulle on antud õigus olla selline nagu sa oled. Ole inimene, kes sa olla tahad. Enesekindlus on võim. Enesekindlus on võti.  See avab sulle elus nii palju uksi.

Ja kui keegi komplimenteerib sind, siis täna, mitte ära lükka kõike tagasi. Ta ei teinud sulle seda komplimenti niisama. Ta tegi seda, sest sa oled ilus, hea ja tore inimene.

Ja kõik kes üritavad olla nagu sina. See ei ole ju solvang. See on üks maailma kõige suuremaid komplimente.

Kui keegi peaks arvama, et postituse autor on arvatavasti keegi, kes elab siin oma unistusi välja, siis te eksite rängalt. Ma olen viisteist, mul on palju sõpru, mul on palju talente. Ma olen ilus, hooliv ja enesekriitiline inimene. Inimene, kes võib-olla tahaksid ka sina olla, kuid kellel pole oskust ega julgust. Sellepärast, ma avaldasingi enesekindluse valemi ja ma siiralt loodan, et see muudab vähemalt ühe inimese siin maailmas paremaks, õnnelikumaks ja mis kõige tähtsam... enesekindlamaks :)