Eestis on seadusega ära keelatud seks alla 14-aastase inimesega, kui ise oled täisealine. Ma ei väida kohe, et eelnimetatud neiu oma noormehega voodisse peab ronima, aga kui 30-aastane mees ei taha seksi, siis mida ta õige tahab?

Tõesti, öeldakse, et armastus ei küsi vanust. Ma olen nõus, ligi 20-30 aastased vanusevahed on tänapäeval üsna tavalised. Seda aga juhul, kui mõlemad osapooled on täisealised.

Teismeeas kogetakse kõiki tundeid ekstra tugevalt, armumist peetakse armastuseks, armastust seostatakse pereloomisega ja kodu otsimisega ning iga vastassoo silmapilgutust tõlgitakse kui armastusavaldust.

Kõik nii-öelda suurte inimeste asjad jõuavad tänapäeval noorteni nii vara. Varem oli nii, et laps mängis liivakastis, siis nukkudega, siis enam ei mänginud nendega, vaid kogus kleepse ja asju. Kui sellest välja kasvati, kirjutati päevikusse poistest, kellesse armunud, siis hakkas poisiga väljas käima, siis sai esimese suudluse ja alles siis läks asi seksini. Praegu tundub, et on liivakastist välja, pläru ette, pudel kätte, ropendama nagu voorilehed ja seksi tegema.

Ma ei räägi eranditult kõikidest noortest, räägin üldsusest, pildist, mis tänapäeval vastu vaatab. Lastakse sõpradel end mõjutada, alkoholi ja suitsetamise suhtes, alustatakse liiga vara seksimisega ning lõpuks valatakse krokodilli pisaraid kui enam miskit teha ei ole.

Ega vanemate juttu ei kuulata, sõnu lastakse ühest kõrvast sisse, teisest välja ning peetakse näägutamiseks kõiki tarkuseterasid. Miks ei taheta lapsepõlve hoida, pikendada? Täiskasvanu olla on aega küll.

Ja nüüd siis eelnevalt mainitud suhe 13- ja 30-aastase vahel. Nii vana mees peaks omama perekonda, mitte nillima tüdrukut, kes võiks talle olla tütre eest. Jah, ma tean, et paljud nii noored neiud tunduvad palju vanemad ning on küpsemad kui mõni täisealine, aga sellises olukorras on asi rohkem seadustes ja eetikas. Mõned aastad ootamist ja mitte keegi ei vaataks sellele enam viltu, tänasel päeval on see aga paratamatult kahtlane ja imelik ning tekitab liialt palju küsimusi.

Noored, ärge kiirustage kõigega alustama. Aega on, elu on ühekordne, aga piisavalt pikk, et iga asi tuleks õigel ajal.