Tuleb meelde, kuidas vanades filmides meeste ja naiste vahelistel suhetel on teatud reeglid, millest üldsus kinni peab. Kui mees kindlale naisele tähelepanu pööras, peeti seda tähelepanuavalduseks ja märguandeks soovist selle naisega astuda romantilisse suhtesse. Kui aga mees peale pidevaid tähelepanuavaldusi asja sinna paika jättis, peeti seda ebasündsaks ning see ei mõjunud mehe mainele hästi.

Milline on olukord tänapäeval?

Sa võid jagada tähelepanu ühele inimesele palju tahad. Ühe õhtuga võidakse jõuda üheöösuhteni, ilma, et keegi tunneks, et ta oleks kohustatud selle inimesega edasi suhtlema. Noorte seas valitseb tihe läbi käimine — omavahel suheldakse niisama nalja tehes ja flirtides ja seda mitme erineva inimesega. Kõik teavad, et oleks naiivne loota midagi enamat.

Samas inimesed ja noored ikka armuvad ja ikka loodavad, et ehk just tema silmarõõmu tähelepanuavaldused ka tõsisemat laadi on. Ja siis pettutakse, kui selgub, et see kõik vaid üks mäng ja “ei midagi tõsist” oli. Lihtsalt sõprade vaheline naljatamine. Probleemi tekitab ehk liiga vaba käitumine.

See tekitab järgmise küsimuse. Kas mehe ja naise vahelised sõprussuhted on võimalikud, ilma et neis oleks seksuaalset alatooni?

Eks nad ikka ole, seda ütlevad kõik. Ju nad siis ole ka, kui on kindel, et kumbki pool midagi enamat ei looda. Kuid kahjuks siiski paljud sellised sõprussuhted on rikutud tunnete tekkimisel ja valede lootuste andmisel. Keegi lihtsalt ei näitagi oma tõeliseid tundeid välja, sest kes seda teeks, seda peetakse nõrgaks, naiivseks ja liiga tundlikuks isiksuseks.

Samas abielus inimestel on väga raske pidada omal mõnda lähedast vastassoost sõpra. Abikaasale see tavaliselt ei meeldi ja see tekitab pingeid ja probleeme — armukadedust. Seda nimetatakse ka emotsionaalseks petmiseks. Selle tõttu lähevad mitmed abielud lõhki. Noh õigemini, ega inimesed tänapäeval ei abiellugi, eelistatakse ju pigem vabaabielu.

Aga kas pole nii, et kõik me oleme iseenda sees tundnud just neid tundeid ja mõelnud samu mõtteid?

Milline on teie arvamus, kas tänapäeval on romantilise suhte ja lihtsalt sõbra suhte piir liialt ära hägustatud? Kas abielus inimesel võib olla teisi lähedasi vastasoost sõpru peale oma abikaasa, ilma, et see abielus probleeme tekitaks?