Praeguseks on bakalaureuseõppe ja rakenduskõrghariduse erialadele laekunud 4013 ja magistriõppe erialadele 1116 avaldust. Koos doktoriõppega on avaldusi kokku 5164.

Samas on viimastel vastuvõtupäevadel alati rohkesti tudengikandidaate lisandunud ning sadu avaldusi on praegu nn lõpuni esitamata, mistõttu need ei kajastu SAIS-i avalikus vaates.

Traditsiooniliselt suur on konkurss bakalaureuseõppe erialadel, nagu reklaam ja suhtekorraldus (reklaami suund 12,87, suhtekorralduse suund 10,07), haldus- ja ärikorraldus (12,24) ning psühholoogia (8,70).

Magistriõppe erialadel on konkurss enamasti väiksem. Oma soovi võiksid kiiresti esitada need, kes soovivad õppida Aasia uuringute, keskkonnakorralduse, molekulaarse biokeemia ja ökoloogia, kultuuriteooria ja filosoofia ning kunstiteraapiate eriala või saada ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajaks.

Välistudengite huvi on tänavu aga rekordiline. Bakalaureuseõppesse soovib astuda 399, magistriõppesse 400 ja doktoriõppesse 113 tudengit, need arvud pole aga veel lõplikud. Tänavu avas ülikool ka mitu uut ingliskeelset magistriõppekava, nagu avatud ühiskonna tehnoloogiad, haridusinnovatsiooni juhtimine ning sotsiaalne ettevõtlus.

Sisseastumiseksamid Tallinna Ülikooli toimuvad 6.–12. juulini. Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse magistriõppe puhul jooksvalt pärast vastuvõtueksami tulemuste selgumist, kuid hiljemalt 13. juulil, bakalaureuseõppe puhul aga 13. juulil. Õppima asumise soovist tuleb teada anda kolme päeva jooksul pärast vastuvõtmise teate saamist.

Täpset infot sisseastumise kohta annab Tallinna Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Merit Paist telefonil 6409 235 ja e-posti aadressil merit.paist@tlu.ee.

Jaga
Kommentaarid