EBS-i rahvusvahelise koostöö prorektori Toomas Dannebergi sõnul hindasid maailma ärikoolide dekaanid EBS-i juures programmide arengut ja innovatsiooni, mille tulemusel kasvatas EBS oma edu Eestis ja tõusis Ida- ja Kesk-Euroopa tippkoolide hulka. „Hea tunne on, et oleme uute koostöölepete sõlmimisel võrdne partner teistele maailma parimatele ärikoolidele ning avame tudengitele ja õppejõududele tippkoolide uksi nii Hiinas, Koreas, Lõuna-Ameerikas kui ka Kanadas rahvusvahelise äri ja ettevõtluskogemuse omandamiseks, samuti teaduse ja arenduse valdkonnas. Samuti aitab see tunnustus meie inimestel läbi viia praktilisi reaalse elu projekte multikultuursetes ja interdistsiplinaarsetes meeskondades nende regioonide ettevõtete ja ülikooli koostöövõrgustikes,“ rääkis Danneberg.

Eduniversal kasutab ärikoolide hindamise indikaatoritena „palmilehti“, mis on välja töötatud metoodika alusel, mis arvestab ärikoole mõjutavaid aspekte kolmel tasandil:

  • rahvusvaheline tunnustamine läbi akrediteeringute, liikmelisuste ning rahvusvaheliste ja kohalike edetabelite;
  • rahvusvaheline tuntus, mis baseerub 1000 ärikooli rektori ja/või dekaani hääletustulemustel ning
  • rahvusvahelise teadusliku komitee liikmete soovitused.

Palmilehtede eesmärk on võrrelda objektiivselt ühe riigi või regiooni koole teistega. Maksimaalselt on hindamisel võimalik saada viis palmilehte, mida antakse sajale parimale maailmatasemel tippärikoolile, kellel on suur rahvusvaheline mõju. Viie palmi saajate hulgas on sellised ülikoolid nagu Harvard Business School (USA), London Business School (Inglismaa) ja Copenhagen Business School (Taani), Ida- ja Kesk-Euroopast kuus ärikooli.

Top 300 ehk nelja palmilehega ärikoolide hulka jõudmise tunnustus omistatakse ülikoolidele, mida lisaks kõrgele akadeemilisele tasemele iseloomustavad tugevad suhted kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel. „Järgmise sammuna tuleb saada see viimane puuduv leht ja olla absoluutses tippkategoorias ehk 100 parima ärikooli hulgas maailmas. Selleks on eeldused olemas ja igaüks organisatsioonis peab andma maksimumi, et luua parimad programmid ja märkimisväärne õpikogemus tudengitele,“ rääkis Danneberg.

Eduniversali missiooniks on olla väärtuslik internetipõhine värbamis- ja infokeskkond tudengitele, nende vanematele, personaliosakondadele ja teistele akadeemiliste ringkondade esindajatele.
EBS-is algas talvine vastuvõtuperiood. Alusta kraadiõpingutega juba jaanuaris 2017. Vastuvõtudokumente oodatakse kuni 11. jaanuarini 2017. Loe erialade kohta SIIT ja esita sisseastumisavaldus SIIN.

Jaga
Kommentaarid