1. Tutvu kohapeal toimuvaga ja registreeri end Teeviida kodulehel erinevatesse tegevustesse (nt töötubadesse, tulevikukohviku programmi ja elavasse raamatukokku). Sel aastal on Teeviidal võimalik osaleda aruteludes, töötubades, võistlustel jne. Kuna võimalusi on palju ja et sa enda jaoks põnevamatele asjadele ikka jõuaks, tutvu www.teeviit.ee lehel, mis ja millal toimub.

2. Tutvu erinevate koolide õppekavade ja sisseastumistingimustega.

Kuna Teeviidal on kohal erinevad koolid, siis sul on võimalus kohe küsimusi küsida, kui midagi jäi arusaamatuks. Võid näiteks küsida soovitusi, kuidas end kõige paremini sisseastumiskatseks ette valmistada või millega peaksid arvestama, kui tahad just sellesse kooli õppima minna.

3. Täida karjääriinfo tööleht, et mõtestada enda tugevusi.
Töölehe leiad SIIT.

4. Aruta ka vanemate ja sõpradega — milline valdkond nende arvates sulle sobida võiks ja miks.

Tihti võib just kõrvaltvaataja osata märgata midagi, mille peale ise ei pruugi tullagi. Kui keegi soovitab mingit valdkonda või ametit, siis tasub alati küsida juurde, miks. Miks küsimus on tähtis, sest vastused aitavad saada aru soovituste põhjustest.

5. Ürituse ajal külasta endale huvipakkuvaid valdkondi ja uuri, kas saad minna töö- või tudengivarjuks.

Teeviit on sellel aastal ülesehitatud valdkondade järgi. Ehk kui sind huvitab näiteks tervise valdkond, siis soovitame esmajoones vaadata just tervise alale. Kuna kohapeal on tudengeid, tööandjaid, praktikuid, siis soovitame uurida, kas saaksid minna kellegi juurde töö- või tudengivarjuks.

6. Ürituse ajal külasta ka valdkondi, mille peale pole varem mõelnud, aga mis tunduvad huvitavad.

Kuna Teeviida igas valdkondlikus alas toimub palju põnevat, siis soovitame ringi käia. Mine tea, äkki just tööstuse valdkond on see, mis esmapilgul ei tundu väga põnev, aga kohapeal tundub just kõige huvitavam.

7. Pärast üritust täida kogemuse mõtestamiseks karjääriinfo tööleht.

Teeviidal saad kindlasti palju uut infot ja värsked kogemused võivad varasemad mõtted natukene segi ajada. Et taas selgusele jõuda, soovitame täita pärast Teeviidal osalemist ka selle TÖÖLEHE.

8. Vaata järgi sind huvitavate erialade sisseastumisnõuded ja pane kirja tähtsad kuupäevad.

On väga tähtis, et teaksid, millised ained on eriti tähtsad ja millal pead sisseastumiseksamile minema või mingit dokumendid esitama.

Tule 1.-2. detsembril Tallinnas toimuvale Teeviida messile! Seal on kohal karjääriinfo spetsialistid, kes aitavad sul leida õiget rada. Lisaks saad küsida erinevatelt koolidelt lähemalt õppimise ja sisseastumise kohta. Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi Teeviit 2016 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid