95 000

Sel moel saab kirjeldada üht Tallinna Kiirabi brigaadiliikme tavalist tööpäeva. Tööpõld ees on lai – iga päev teenindab Tallinna Kiirabi keskmiselt 250, raskematel päevadel kuni 320 kutset. See teeb aastas kokku ligikaudu 95 000 kutset. Seda muidugi mitte ühe kiirabiautoga. Tallinna Kiirabi võrgustik katab 8 tugikeskuse ja 23 brigaadiga kogu Tallinna ja selle lähiümbruse. Suviti on väljas ka jalgrattapatrull, kes suudab Tallinna kesklinna kitsastel tänavatel liigelda kiirelt ja operatiivselt.

Kooliharidus pole lõpp-punkt

Sündmusi, millele kiirabibrigaad appi tõttab, on seinast seina – liiklusõnnetustest spordiõnnetusteni, olmetraumadest töötraumadeni. Tervishoiu kõrgkoolis erakorralise meditsiini tehniku või õe eriala lõpetamine on eelduseks tööle saamisel. Kuid sealt edasi ootavad ees sertifitseerimine, põnevad koolitused ja õppused nii oma maja koolituskeskuses kui ka koostööpartneritega Päästeametist ja Politsei- ja Piirivalveametist. Kõik seda eesmärgiga lihvida oma oskusi, saada veelgi paremaks, vilunumaks, oskuslikumaks. Masinapark koos tehnikaga on kõrgel tasemel, sama on ja peab olema ka seda kasutav personal.

Meeskond kui masinavärk

Kiirabibrigaad - õde, brigaadijuht, kiirabitehnik – on üks osa kiirabitöö masinavärgist. Tugeva taustajõuna sekundeerib brigaadile lisaks administratiivtöötajatele ja operatiivkorraldajale Eesti kiirabisüsteemis ainulaadsena välijuhid. Need on inimesed, kes tulevad suurtel sündmustel appi juhtima kiirabibrigaadide tööd, tegema koostööd pääste ja politseiga ning abistama kiirabibrigaade. Tihedast koostööst sünnibki Tallinna Kiirabi tugevus.

Tahad karjääri teha? Saab!

Välijuhiks, brigaadijuhiks, osakonnajuhiks, koolituste lektoriks kasvatakse asutusesiseselt. Initsiatiivikus, suur töötahe, väga hea juhtimiskompetents või soov ja oskus teisi arendada ei jää märkamata. Väga suur osa Tallinna Kiirabi töötajaid on alustanud oma teekonda tagaistuva õe või autojuhi rollis. Teised aga tunnevad kirge ja rõõmu aastaid, kui mitte kümneid just sellest tööst, ning on ka seeläbi kõrgelt hinnatud – oma ala tõelised eksperdid.

Spordivõistlustest Austraaliasse välja

Tavapärane brigaaditöö pole Tallinna Kiirabis ainus võimalus ametialaseks eneseteostuseks. Meditsiinilist tuge vajava patsiendi transport on viinud meie brigaadiliikmeid isegi nii kaugele, kui seda on Austraalia manner. Meditsiinilise julgestuse meeskond pakub aga kiiret ja operatiivset esmaabi rahvarohketel üritusel.

Ühtne toetav meeskond oma kogemuste ja teadmistega tagabki selle, et meie töö on nii professionaalne kui meilt seda oodatakse.

* D(delta)-prioriteediga väljakutsega on tegemist juhul, kui abivajaja seisund on eluohtlik. Kiirabibrigaadi väljasaatmine peab toimuma ühe minuti jooksul.

** Tallinna Kiirabi arstibrigaad, mille liikmeteks on anestesioloog ja intensiivravitehnik. Arstibrigaad on varustatud väiksema autoga, kuid millel on võimsamad elustamiseks vajalikud seadmed.

Kui tahad kiirabitööst rohkem teada saada, tule 1.-2. detsembril Tallinnas toimuvale Teeviida messile! Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi Teeviit 2016 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid