Miks Camp America?

Evelin 18, Tallinnast (programmi tehes 11-nda klassi õpilane) — Möödunud kevadel hakkasin mõtlema, millega enda suve sisustada. Olen aktiivne inimene ning seetõttu ka otsustasin sellel aastal maailma avastama minna.

Denis 18, Tartust (programmi tehes ülikoolis esmakursuslane) — Olen alati tahtnud suvel midagi lahedat teha, sest üldiselt olen neid veetnud Eestis. Nii guugeldasin Work & Travel Eestit ja leidsingi Camp America programmi.

Eva-Karlotta 26, Tallinnast (programmi tehes just ülikooli lõpetanu) — Olin just lõpetanud ülikooli kunsti alal ja tahtsin pisut välismaal ringi uudistada.

Kas programmiga liitumine oli raske? Mis sind alguses hirmutas?

Evelin — Programmiga liitumisega ei olnud absoluutselt raskusi. Tegu on e-taotlusega, seega võib rahulikult kodust täita, kuid kindlasti tuleb silmas pidada, et kandideerimine on aeganõudev protsess (nagu igale poole mujalegi). Meeletu suur soov näha USA-d ja tegeleda samal ajal enda hobiga peletas kõik hirmud ära!

Denis — Tegelikult ei olnud raske, kõik sai internetis kergelt ära teha. Ainukesed asjad, millega pidi natuke rohkem tööd tegema, olid soovituskirjad. Mingeid hirme ei olnud, kui ainult, et äkki ma ikkagi jään hiljaks ja mind ei valita ühtegi laagrisse.

Eva-Karlotta — Programmiga liitumine ei olnud raske. Uurisin enne liitumist ja võin omast kogemusest öelda, et see on 100% aus ja täpselt selline programm, nagu seda mulle tutvustati.

Mis oli ägedaim kogemus suve jooksul?

Evelin — Ma arvan, et kõigil osalejatel leidus tohutult palju ägedaid sündmusi. Minul õnnestus teha läbi kogu California autoreis koos oma Ameerika sõbrannaga, kellega tutvusin laagris. Kogemus, mis ei unune kunagi!

Denis — Kõik! Absoluutselt kõik oli lahe. Kõige lahedamad olid inimesed, nii teised töötajad kui ka lapsed. Laagris tekkisid ka sõprussuhted teiste töötajatega, mis jäävad elu lõpuni.

Eva-Karlotta — Minu ägedaim kogemus oli minu uued rahvusvahelised tutvused. Lisaks, kui ma poleks Camp Americaga Ameerikas käinud, poleks ma pooltki nii palju näinud, kui ma tänaseks päevaks olen!

Kas teeksid Camp America programmi veel?

Evelin — Kui tekib võimalus, siis kindlasti!

Denis — Ikka teeksin. Kuid hetkel on juba uued sihtkohad, mida plaanin avastada.

Eva-Karlotta — Olen Camp America programmi teinud kolm korda ja teeksin iga kell veel.

Mida sa ütleksid inimesele, kes mõtleb Camp America programmiga liituda, aga kahtleb?

Evelin — Kindlasti tuleks ära proovida, sest see avardab silmaringi, õpetab olema iseseisev ja vastutustundlik ning igal juhul on see meeldejääv kogemus.

Denis — Miks? Pole vaja kahelda! Camp America muutis minu elu. See on programm, millele olen väga tänulik.

Eva-Karlotta — See on julge ettevõtmine ja sa ei kahetseks seda kunagi. See on suurimaid kogemusi mu elus siiani ja olen õnnelik, et leidsin enda jaoks Camp America programmi.

Kui tunned, et soovid programmist rohkem teada või ka sellest osa saada, siis alustuseks leiad rohkem informatsiooni Camp America programmi eestikeelselt kodulehelt. Camp America töötajatega ja programmis osalejatega on Sinul suurepärane võimalus kohtuda 1.–2. detsembril Näituste messihallis „Teeviit 2016” raames.

Noorte infomessi Teeviit 2016 noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid