Eestis kasutavad DS Smith toodangut paljud tuntud tootjad, kõik on kaupluses näinud õllekohvreid, samuti Eesti jäätisetootjatele valmistatud pakendeid.

DS Smithis on vahvad ja sõbralikud kolleegid

Tovio Salusoo

Tovio Salusoo (30), DS Smithi tootmise operaator

Sõber kutsus mind DS Smithi tööle. Saatsin CV ja tulin vaatama. Esimestel päevadel oli keerulisem, õppisin pakkemasinal töötamist. Keskkond on siin töötamiseks suurepärane, arenemisvõimalused head. Töötajate arvamust võetakse kuulda: kui uued töötajad näevad muutmisvõimalusi, siis saab tööprotsesse teatud piirides paremaks muuta. Minu töö käib nii, et hommikul tulen tööle, vaatan masina üle, „lükkan elektrisse” ja hakkan pappkaste tootma. Kõik toimib ja töötab. Muide, söökla on meil tehases väga hea.

Kristjan Viise

Kristjan Viise (32), DS Smithi tootmise operaator

Enne DS Smithi tegelesin turvatööga, aga seda tööd ei olnud piisavalt ning nädala sees olin tihti kodus. Tulin töövestlusele, sain tööle. Esialgu tundus töö keeruline. Praegu küll konti ei murra ja töökaaslased on ülimalt head, sõbralikud, lühidalt – meil on hea kollektiiv. Saan tööl palju uusi kogemusi, iga päev õpin juurde. Kui teistelt küsida, kuidas, saad vastuse, näidatakse, alati seletatakse. Palk on ka suht hea. Kilplaste külas korraldatud perepäev oli lahe.

Edvin Sikk

Edvin Sikk (28), DS Smithi ostujuht

Tulin DS Smithi projektijuhiks. Enne olin Ericssonis. Miks ma tulin? Asukoht on hea – Lasnamäel, kesklinn lähedal, ise elan tööst kolm kilomeetrit eemal. Üks tuleku põhjusi oli muidugi DS Smithi bränd. Suurus loeb! Ja siin saab teha karjääri, kõik me areneme. Oleme kindlas paadis ühes kindla meeskonnaga. Kollektiiv on hea, hommikuti küsitakse: tšau, kuidas läheb? Hästi läheb! Kui sul on oma arvamus töö parendamiseks, teed ettepaneku ja kui on väärt mõte, kuulatakse ära. DS Smithi moto on – teeme ära, teeme paremaks. Kui pool viis päev lõpeb, oled rahul.

Helen Paide, DS Smithi personalispetsialist räägib, et tootmisoperaatoriteks oodatakse inimesi, kes on lahtise peaga, jagavad tehnikat ja keda huvitab mehhatroonika ja automaatika. „Eeldame ka füüsilist vastupidavust – lainepapp on küll kerge, kuid mitmekaupa tõstmine on aga raskem. Seadmed on keerulised, samas on enamikul tööletulijail võimalus saada masinajuhiks. Noored, kes lõpetavad kooli, võiksid arvestada tootmisse tuleku kui tõsiseltvõetava, stabiilsust pakkuva ja austustvääriva alternatiiviga oma töömeheteel.”

Õppimine kasvatab töötasu

Helen Paide: „Meie töötajad saavad kasvatada töötasu läbi õppimise ja oskuste omandamise – omandades trükkali, tootmisseadme opereerimise või juhtimise oskused. Töötasu suurus sõltub sellest, kui palju õpitakse ja omandatakse.”

Ettevõte toetab töötajate sportimist

DS Smithis kaetakse osa töötajate spordiklubide külastuskuludest. Ettevõttes on söökla, lõunasöögikulusid toetab ettevõte samuti. Ettevõttes on jõulupeod, suviti peetakse perepäevi. DS Smithis töötatakse küll vahetustega, kuid seda viis päeva nädalas, esmaspäevast reedeni, ning öövahetusi meil ei ole.

500 päeva ilma tööõnnetusteta

DS Smithis pöörame tööohutusele palju tähelepanu, oleme olnud üle 570 päeva ilma tööõnnetusteta. Oleme investeerinud seadmetesse – kus vaja, on võred ja kaitsepiirded. Teeme palju ohutuse koolitusi. Kõikidel on tööriided, kaitsevahendid, täpselt tuleb järgida protseduure ja nõudeid. Meil on tegeletud palju automatiseerimise ja kaasajastamisega – näiteks on seadmetel eelsöötjad, inimesed ei pea toorikuid masina peale tõstma.

DS Smith maailmas ja Eestis

DS Smith on juhtiv rahvusvaheline ettevõte, mis annab tööd rohkem kui 26 000 töötajale enam kui 250 tootmisüksuses ja 36 riigis. Oleme Euroopa suuruselt teine lainepapist pakendite tootja ning omame tugevat positsiooni kõigil turgudel, kus tegutseme.

DS Smithi tehases Pae tänaval on tootmispinda 8000 ruutmeetrit. Toodame aastas üle 20 miljoni ruutmeetri lainepappi ja oleme seejuures ainuke ettevõte Eestis, kes toodab lainepappi kohapeal. Meil on ka lainepapile väga kvaliteetset trükki teostav fleksotrükimasin. Oleme stabiilselt tegutsenud 70-ndate lõpust ning üle elanud ka keerukad masuajad.

Kontaktid DS Smithis töötamisest huvitatutele:
e-post: estonia@dssmith.com, telefon 613 8505.

Vaata ka ettevõtte veebilehte www.dssmith.com/et/packaging/.

Jaga
Kommentaarid