Simulatsiooni keskkonnas saab tekitada ehedaid olukordi, et läbi mängida kogu kriisijuhtimise valdkonna juhtimise ja otsuste ahel, olgu siis tegemist keskkonnakatastroofi, transpordiõnnetuse, äkkrünnaku, massirahutuse või muu inimelu ja varale ohtu kujundava sündmusega. Sellisteks väljakutseteks valmistumine on senini olnud aja- ja rahamahukas, mistõttu simuleeritud õpisituatsioonid võimaldavad säästa mõlemat.

Lisaks annab XVR keskkond võimaluse õppuse käigus treenida ka erinevaid logistikaga seonduvaid tegevusi, nagu näiteks politsei, pääste ja kiirabi ressursside jaotamine. Muuhulgas sedagi, kuidas õige ja vajalik info jõuaks avalikkuseni võimalikult kiirelt ning täpselt.

Uuringud näitavad, et virtuaalvahenditega loodud õpikeskkond võimaldab saavutada püsiva käitumise muudatuse töösituatsioonis 30% tõhusamalt kui seni kasutatud klassikaline õppemeetod. Iga koolitusstsenaarium toetub ohtlikule olukorrale, mille lahenduskäik on toetatud, suunatud ja võimalusel ka hinnatud instruktori poolt. Tänu tehnoloogilistele lahendustele saab koheselt ka tagasisidet, mis võimaldab õpitut paremini kinnistada.

Lisaks mainitule tegeleb InHTK erinevate arendustega, näiteks on keskus välja töötanud eriala keeleõppe süsteemi Keelerobot ning maksusüsteemi tundmaõppimiseks mängu Maksud sinu taskus!.

InHTK on koht, kus kohtuvad uudne haridustehnoloogia, innovatsioon ning parim erialane ekspertiis. Me usume, et õppimine 21. sajandil on rohkem kui informatsioon, see on kogemus ja elamus, mis toetab iga õppuri kujunemist professionaaliks!