Doménechi illustratsioonidest on Valencias ka näitus, mille avamisele Museu de la Festa’s ei tahtnud kõik huvilised ära mahtuda.

Möödunud aastal tuli hispaanlane Erasmus+ programmi toel vahetustudengina Eesti Kunstiakadeemiasse õppima:

„Minu EKA kogemus oli tore, just seal avastasin oma kutsumuse — illustratsioonid. Õppeainete mitmekesisus ja vabadus oma ideid ja projekte arendada aitas mind ohtralt. Õppisin graafikatehnikaid, litograafiat, koomiksite joonistamist ja käisin isegi vitraažide valmistamise tundides. Need avasid mu meeli ja on olnud kasulikud isikliku stiili parandamisel.

Tundsin alati õppejõudude tuge, nad tõepoolest julgustavad tudengeid ja pööravad tähelepanu nende vaadetele ja eesmärkidele. Illustraator Gerda Märtens aitas mind eriti tuntavalt ja tema õpetustel on olnud eriti suur mõju. Samuti on mind palju toetanud Eestist leitud sõbrad ja klassikaaslased, kellelt ma õppisin nii mõndagi.”

”Ideeni jõudmisele aitas kaasa minu aastaid kestnud huvi rahvaluule, mütoloogia, iidsete lugude ja muinasjuttude vastu. Algul ma ei olnud kindel „Kalevipoja” illustreerimises, sest seda on Eestis tehtud mitmel vapustaval moel ja vaid aasta Tallinnas elamist ei ole piisav aeg, et kohalikku kultuuri piisavalt süveneda. Samas, mulle meeldivad ambitsioonikad sihid ja olin motiveeritud just kaugeks võõraks olemise raskusest.”

Loe intervjuu täisteksti Sihtasutus Archimedese blogist.