Ankara Ülikooli poliitikateaduste osakond ehk Mülkiye loodi aastal 1859, kuna Ottomani Impeerium vajas haritud tsiviilhalduse korpust. Seega loodud õppekava hõlmas administratsiooni, majandust ja poliitikat. Sellest ajast liigub põlvkonnalt põlvkonnale Mülkiye meelsus, mis tähendab solidaarustst inimeste vastu, kes jagavad samasuguseid ideid ja väärtusi.

Sarnaseid poliitilisi vaateid jagavad poliitika teaduste osakonnas enamus, nimelt pooldavad nad vasakpoolset poliitikat. Väga populaarne on kommunistlik partei. Sirp ja vasar sümbol on mitmel seinal ning noored müüvad teed, et parteile raha koguda.
Võrreldes minu Eesti kooliga on siinsed tudengid poliitiliselt väga aktiivsed ega karda oma vaateid teistega jagada. Ülikoolilinnakus võib leida igal pool propagandat ja pidevalt jagatakse erinevate poliitliste sõnumitega flaiereid.

Ottomani Impeeriumi ajal sümboliseeris minu kooli sõna- ja organisatsiooni vabadus, mis eristas teda teistest ülikoolidest. Tänapäeval on Ankara Ülikooli poliitika teaduste osakonna sümboliks lehm, mis Türgis sümboliseerib nohikut.

Minu koolis õpivad äärmiselt õpihimulised noored ning loengud on üsna informatiivsed. Õppejõud kritiseerivad praegust valitsust ning isegi ka Atatürk'i hegemooniat Türgis. Hea haridus ei suuda aga takistada probleeme, mida toob kaasa Mülkiye sõnavabaduse hing.

Väga tihti toimuvad kampuses suured tülid, mille käigus loobitakse üksteist kivide ja toolidega. Üksikud protestid on ka rahumeelsed. Vaatamata sellele, on politsei alati valmis sekkuma ja protestid kiirelt lõpetama. Üliõpilaslinnaku lähedal seisvad igal kooli päeval suured TOMA masinad, mis ongi loodud rahutuste kontrollimiseks. Peale veekahurite kannavad TOMA masinad ka gaasi, mistõttu olen ka mina kooli minnes korduvalt sissehinganud pipragaasi.

Enamus tülidest tulenevad erinevatest poliitilistest vaadetest, kuna solidaarsust näidatakse vaid sarnaseid vaateid jagavate tudengite vastu. Peale põhimõtete kaitsmise toimub ka tülisid, mis põhinevad rahvusel ja religioonil. Seega võib kurdide probleemi näha ka minu koolis, kus türklaste ja kurdide vahelised tülid on üsnagi tavalised. Vaid üksikud protestid on minule arusaadavad, kuna on suunatud probleemidele, mis on siin riigis valesti.

Õpilaste turvalisuse huvides tuleb Ankara Ülikooli territooriumile sisenedes alati läbida turvakontroll. Vajalik on õpilaspilet ning võõrastel siseneda ei lubata. See on loomulikult mõistetav, kuna Mülkiye aladel on isegi ohus väliskülalised, kes on tulnud kõnet pidama teemadel, mis erinevad siinsete tudengite arusaamadest.