Tulevikutalendi konkursi raames valitakse lisaks kultuuritalendile ka teadustalent, sporditalent ja ettevõtlikkustalent, kelle seast iga kategooria parimat premeeritakse 1000 euro suuruse stipendiumiga. Lisaks premeeritakse teise koha omanikke 700 ja kolmanda koha omanikke 500 eurose stipendiumiga, et aidata kaasa nende unistuste elluviimisele. Kandideerimiseks vajaliku info saab sisestada konkursi kodulehele www.tulevikutalent.ee nii kirjaliku kui ka video formaadis motivatsioonikirjana.

Kultuuritalendi kategoorias oodatakse kandideerima noori, kes tegelevad kaunite kunstidega või on andekad mõnes humanitaarteaduste valdkonnas. “Kultuuritalendiks võib saada näiteks virtuoosne instrumentalist, kõlava häälega koorisolist, maalikunstnik, filmimeister, tantsulõvi või ka näitekunstnik,” kirjeldas Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets. “Samuti ootame kultuuritalendi kategoorias kandideerima kõiki neid, kel on hea pea näiteks keelte, ajaloo, filosoofia, geograafia või majanduse valdkonnas.”’

Oma andekust ja saavutusi saavad kultuurihuvilised noored demonstreerida juba kandideerimisavaldusega. “Tänavu on kõigil kandidaatidel võimalik esitada atraktiivne motivatsioonikiri hoopis video vahendusel - miks mitte kasutada seda võimalust oma seniste saavutuste atraktiivseks väljatoomiseks ja silmapaistvate kultuuri või humanitaaria alaste saavutuste esitlemiseks,” soovitas Ljubobratets noortele ja lisas, et kindlasti tasuks ka lapsevanematel ja õpetajatel oma lähikonna andekaid noori kandideerimisel julgustada.

Kultuuritalendiks kandideerijaid asub tänavu hindama multitalent Kristel Aastaid, kes on saavutanud edu nii muusiku, näitleja kui tantsijana. 2015. Aastal Eesti Meelelahutusauhindade galal parimaks raadiohääleks valitud Aaslaid on saavutanud Semiiri tantsukooli koosseisus esikohti nii Eesti kui ka Euroopa tänavatantsu meistrivõistlustel, osalenud mitmetes populaarsetes teleseriaalides ja -saadetes. Samuti on saavutanud Aaslaid esikohti nii Üleriigilisel Solistide Konkursil kui ka Tähtede laulul.

Tulevikutalentide konkursile on võimalik kandideerida kõigil 5.-12. klasside õpilastel, kel on silmapaistvaid saavutusi kas spordi, kultuuri, ettevõtlikkuse või teaduse vallast. Konkursile saab kandideerida kodulehel www.tulevikutalent.ee enne 18. oktoobrit.

Vaata videost, millised mõtted on 2015. aasta kultuuritalendil.

Jaga
Kommentaarid