Humanitaartalent Anastasija Minitš (17) valdab lisaks eesti keelele ka inglise, vene ja saksa keelt. Ta on saavutanud teise koha riiklikul vene keele olümpiaadil ning osalenud edukalt ka saksa keele olümpiaadil. 2014. aastal võitis Anastasija Poolas toimunud saksakeelse väitluskonkursi. Ühtlasi on Anastasija võtnud osa ÜRO rahvusvahelisest MUNOL simulatsioonist ning korraldab sarnast üritust ka oma koolis.

Karet-Anette Härm (13) on üks õige eestimaalane, kes armastab lugemist ja on väga hea emakeele tundija. Ta on edukalt osalenud kiirlugemise võistlustel ja õigekirjakonkurssidel ning kirjutab luuletusi. Aga kui palju ta õigupoolest siis raamatuid loeb? Tuleb välja, et eelmisel aastal laenutas ta raamatukogust 85 raamatut.

Humanitaartalendi kategooria stipendiaat Oliver Issak (18) on noor näitleja ja lavastaja. Ta on osalenud mitmetel teatrifestivalidel ning kui tema teatrigrupi juhendaja töölt lahkus, ei kõhelnud ta tema tööd ise jätkamast - olude sunnil hakkas Issak lavastama ning tema töö pälvis hiljem parima gümnaasiumitaseme lavastuse tiitli. Nüüd korraldab noor aga näiteringi endast noorematele õpilastele.

Karl Lembit Laane (18) üheks huviks on filmindus. Ta on olnud nii stsenaristi, režissööri kui ka näitleja rollis. Koostöös klassikaaslastega väntas ta näiteks hoogsa komöödia “Fernec Liszt” ja tõsisema loomuga teose “Lennart Meri - Eestile elatud elu?”. Karl Lembit on võitnud esikoha esseekonkursil “Riigimees Jaan Poska ja Tartu rahu”.

Jelizaveta Lazonen (16) armastab kirjandust. Ta kirjutab luuletusi ja jutustusi ning on osalenud aktiivselt mitmetes projektides. Eelmisel aastal külastas ta Europarlamenti ning korraldas oma piirkonnas rahvusvahelist aktsiooni “Maa tund”. Kooli kõrvalt on ta osalenud ka Tartu Ülikooli ajakirjanduskursusel ning MISA integratsiooniprojektis “Seadusekuuleka Eesti kodaniku kasvatamine”.

Soovime humanitaartalentidele palju edu!