Liisamari Viik (15) on kunstiga tegelenud nii kaua kui ta mäletab. Tema tööd on sedavõrd kõrge tasemega, et tema joonistuse on soetanud ka tuntud kirjanik Andrus Kiviräk. Meedias esines ta lausa ideega, et Liisamari võiks teda abistada mõne lasteraamatu illustreerimisel. Silma on Liisamari jäänud teistelgi konkurssidel - Ilon Wikland andis talle noore kunstniku preemia.

Artjom Pahhomovi (16) kireks on muusika. Noormees on mänginud kaheksa aastat flööti ning laulnud kuus aastat Rahvusooper Estonia Poistekooris. Kui mõtlete mõnele tuntud ooperile, siis on üsna tõenäoline, et Artjom on selle lavastuses osalenud. Flöödimängijana on ta tulnud kõrgetele kohtadele mitmetel rahvusvahelistel konkurssidsel.

Kui tänaseks 11-aastaselt Ingmar Kiviloolt esimese klassi õpilasena küsiti, millist pilli ta mängida tahaks, siis kõlas vastuseks “orelit, viiulit, trumme ja saksofoni”. Lõpuks langes valik viiulile, mis on Ingmari arvates kõige ilusama kõlaga pill. Tänaseks mängib ta aga toona nimetatud neljast pillist koguni kolme, vaid saksofoni õppimiseni ei ole ta veel jõudnud. Kuigi tänavu kandideeris Ingmar konkursil just viiulimängijana, on Ingmaril annet ka lavastajana - tal on YouTubes oma kanal, kuhu ta enda kirjutatud stsenaariumidele tuginedes filme valmistab.

Paljud noored ei oskaks ilmselt isegi fagotile osutada kui neil palutaks see puhkpillide seast üles leida. Jakob Peäske (17) on aga üks neist vähestest noortest, kes seda pilli õige hästi tunneb. Ta on osalenud maailma parima fagotisti meistriklassides ning võitnud nii paljudel kohalikel ja rahvusvahelistel muusikakonkurssidel, et neid ei jõuaks siin ettegi lugeda.

Arvo Pärt on 13-aastane noor trummar. Võimalik, et just tema nimes peitub vägi, mis on Arvo muusikaga sidunud. Trummide kõrval mängib ta ka ksülofoni ning klaverit, lööb kaasa Jõhvi Muusikakooli Big Bandi ja Eesti Noorte Puhkpilliorkestri tegemistes. Nagu ka teised stipendiaadid, on temagi korduvalt erinevatel konkurssidel silma paistnud. 2014. aasta lõpus sai ta Eesti Kultuurkapitali Ida-Virumaa sihtkapitali aastapreemia “Noor lootustandev muusik” ning võitis tänavu rahvusvahelise Trummimaania konkursi.

Soovime kultuuritalentidele palju õnne!