Räägi lähemalt, millega Sa konkursil Tulevikutalent 2015 silma paistsid?

Olen hinges muusik ja tegelenud (viiuli)muusikaga juba seitse aastat. Mulle meeldib muusika kaudu inimesi rõõmustada! Konkursile kandideerides paningi kirja kõik senised saavutused – alates sellest, kui kolmandas klassis bändi kokku kutsusin, mis lõpuks Eesti Laulu lõppkontserdil esines, kuni rahvusvaheliste esinemisteni, aga ka filmialase koostööni Okupatsioonide muuseumiga ja videote lavastamiseni oma Youtube'i kanalis.

Mida kultuuritalendi kategooria kolmandale kohale jõudmine Sulle endaga kaasa tõi?

Aasta pärast Tulevikutalendi konkurssi on olnud üsna kirju ja sain võimaluse esineda mitmeid kordi ka välismaal. Näiteks juuni lõpu ja juuli alguse veetsin Bali saarel Indoneesias, kus esindasin Eestit Suzuki regionaalsel konventsioonil Aasias. Kohapeal oli 530 noort 17 riigist ning mind valiti videovoorust seitsme hulka, kel avanes võimalus esineda Noorte Talentide soolokontserdil. Peale selle esindasin Eestit Ester Mägi soololooga ka selle ürituse avakontserdil. Kohe pärast Bali koolitust osalesin Youth Orchestra of Americas (YOA) noorte talentide mentorluskursusel. Mul on väga hea meel, et minu õpetajaks oli YOA keelpillirühma mentor Mary Ann Mumm (Metropolitan Opera sümfooniaorkestrist), kes andis mulle kuuel päeval neljatunniseid personaaltunde. Temaga valisime välja osa paladest, mida valmistan ette järgmise aasta rahvusvaheliseks konkursiks. Praegu valmistun nii solistina kui ka kvarteti koosseisus üles astuma jõulude ajal EV100 ürituste raames Sydneys ja Adelaides (XXVI Adelaide Eesti Päevadel). Veel valmistun mõnevõrra järgmise aasta märtsikuisteks kontsertideks USA Idaranniku Eesti Päevadel Floridas, ja augustikuisteks esinemisteks Lääneranniku Eesti Päevadel Los Angeleses.

Millised ettevõtmised saatsid Sind kodumaal?

Kevadel osalesin Tallinna ja Harjumaa keelpillimängijate konkursil “Parim noor instrumentalist 2016”, milles võitsin kuni 13-aastaste vanusegrupis 1. preemia. Pärast seda osalesin sama konkursi vabariiklikus voorus, kus saavutasin samuti esikoha ja Eesti Muusikaakadeemia üliõpilaste žürii diplomi. Kuna mängin ka orelit, esinesin orelil laste vabariikliku orelifestvali lõppkontserdil, mis toimus Tartus Pauluse kirikus. Lisaks toimus meie viiuliansambli Võlukeeled suvelaager Vigalas. Tahan siin väga tänada oma viiuliõpetajat, Tereza Šmerling-Heinsaart, kes on Võlukeelte juhendajaks ja kelle õpilasena olen ka mina ise väga palju arenenud. Võlukeeltega esineme päris palju, näiteks Raekoja platsil Telia emadepäeva kontserdil, Nordea Kontserdimajas kontserdil „Seitsme maa ja mere taga“ ja mujal. Õppeaasta kestel esineme Võlukeeltega erinevates lastekodudes, lasteaedades, koolides, eakatekodudes, loomaaias ning haiglas, ka Tallinna linna suurematel vabaõhuüritustel. Need on meie iga-aastased väikesed heateod inimestele, kellel ei ole muidu võimalik kontserdile sattuda. Lisaks on mul ka teine bänd – poistebänd Pistik –, millega oli meil ka oma väike laager, kus valmistasime ette uusi lugusid. Sellega osaleme Vanalinna Hariduskolleegiumi laulukonkursil, mille oleme kolmel varasemal aastal ka ära võitnud. 10. novembril esineme aga oma kooli heategevuslikul kunstioksjonil. Vanalinna Muusikakooli keelpilli õpilased mängivad ka erinevates orkestrites. Just sel nädalal sõidame orkestriga Daugavpilsi festivalile. Püha Miikaeli poistekooriga valmistume erinevateks kontsertideks Eestis ning laulupeoks.

Kuidas otsustasid kasutada Tulevikutalendi konkursilt saadud stipendiumit?

Kasutasin konkursilt saadud preemiaraha kevadel selleks, et sõita ülestõusmispühade ajal Londonisse esinema. Mul oli võimalus mängida sealses kuulsas Royal Albert Halli kontserdimajas toimunud ülemaailmsel Suzuki noorte muusikute kontserdil. Seega olen väga õnnelik, et konkurss aitas mul Londonisse jõuda! Loodan, et ka sel aastal saavad paljud noored tänu Tulevikutalendi konkursile oma suuri unistusi ellu viia – nii nagu minagi sain.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud stipendiumikonkursile Tulevikutalent 2016 kandideeris tänavu üle 300 noore. 6. novembri pidulikul tunnustusüritusel selgitatakse 5.12. klassidest kandideerinud õpilaste seast välja silmapaistvaimad noored neljas kategoorias: sport, kultuur, ettevõtlikkus ja teadus. Koos tulevikutalendi tiitliga saab iga kategooria esikoha omanik oma unistuste täitmiseks ka 1000-eurose stipendiumi ning 2. ja 3. koha omanikud vastavalt 700 ja 500 euro suurused stipendiumid.

Jaga
Kommentaarid