Maxima Eesti poolt ellukutsutud noorte talendikonkursi žüriisse kuuluvad oma valdkonna asjatundjad: teadussaatesarja Rakett 69 saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse edendajana tuntud Darja Saar, profirattur Jaan Kirsipuu ning multitalendi, muusiku, näitleja ja tantsijana edu saavutanud Kristel Aaslaid.

Maxima Eesti kommunikatsioonijuhi Katja Ljubobratetsi sõnul ootab žürii talendikonkursi kandidaatidelt silmapaistvaid tulemusi oma valdkonnas, ent ka innukust, tulevikuvisiooni ning soovi panustada ühiskonna arengusse laiemalt. “Oleme tulevikutalendi konkurssi korraldanud juba viis aastat ning igal aastal on meid rõõmustanud kuivõrd palju leidub Eesti eri paigus võimekaid noori, kel jätkub koolitöö kõrvalt aega ja pühendumust püüelda mõnes valdkonnas tipu poole,” lisas ta.

Kultuuritalendiks kandideerijaid asub tänavu hindama multitalent Kristel Aastaid, kes on saavutanud edu nii muusiku, näitleja kui tantsijana. 2015. Aastal Eesti Meelelahutusauhindade galal parimaks raadiohääleks valitud Aaslaid on saavutanud Semiiri tantsukooli koosseisus esikohti nii Eesti kui ka Euroopa tänavatantsu meistrivõistlustel, osalenud mitmetes populaarsetes teleseriaalides ja -saadetes. Samuti on saavutanud Aaslaid esikohti nii Üleriigilisel Solistide Konkursil kui ka Tähtede laulul.

Ettevõtlikustalendiks kandideerijaid asub hindama noorte ettevõttlikuse edendajana tuntud Darja Saar, kes aitas luua rahvusvaheliste tunnustustega pärjatud üleriigilise koolinoorte ettevõtlikusideede konkursi ja arenguprogrammi ENTRUM. Saart on tunnustatud tiitlitega noor naisettevõtja 2013 ja Eesti lapsesõbralikum ühiskonnategelane 2012. Ta on pälvinud ka Eesti kaubandus- ja tööstuskoja aumärgi noorte ettevõtlikkuse arendamise eest. Täna on Saar ETV+ telekanali peatoimetaja.

Teadustalendiks kandideerijaid asub hindama füüsik ning Rakett 69 saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu, kes tegeleb ka ise igapäevaselt teadustööga, töötades Soome mõõteteaduste keskuse teadurina. Noorte teadussaate Rakett 69 raames noori juhendades ja neile ülesandeid välja mõeldes tõdes ka Vaigu, et tuleviku säravaimateks tähtedeks ongi just need noored, kel on soov panustada inimkonna arengusse oma tehnilise taibu, analüüsivõime ja töökusega.

Sporditalendiks kandideerijaid asub hindama profirattur Jaan Kirsipuu, kes on mitmekordne Eesti meister nii aja- kui ka maanteesõidus. Lisaks arvukatele kodumaistele rattamaratonide võitudele kuuluvad Kirsipuu saavutuste hulka ka neli etapivõitu Tour de Frace’il ja üks Vuelta a Españal.

Tulevikutalent 2015 on Maxima Eesti poolt ellukutsutud stipendiumikonkurss, mille eesmärk on tunnustada tublisid 5.-12. klasside õpilasi. Tänavu toimub konkurss juba kuuendat korda. Konkursile saab kandideerida kodulehel www.tulevikutalent.ee enne 18. oktoobrit.

Jaga
Kommentaarid