Millega Sa konkursil Tulevikutalent 2015 žüriile silma jäid?

Tõin konkursil välja, et olen armastanud sportimist juba noorest east ja alustasin kiiruisutamisega 9-aastaselt, kui sain esikoha Peipsi järve 7-kilomeetrisel võistlusrajal. Mäletan seda tunnet - olla esimene - tänase päevani. Aastatega on minu tahe sporti teha aina kasvanud ja sellest on saanud minu igapäevane tegevus. Lisaks uisutamisele on mulle treeningutel toeks ka rulluisutamine ja jalgrattasõit, mida harrastan suvel. Möödunud aasta juunis alustasin treeninguid Saksamaal, Inzellis, KIA kiiruisuakadeemias ja veel enne seda ületasin olümpiavõitja Ants Antsoni uisurekordi suures mitmevõistluses. Rekordeid ja kõrgeid tulemusi olen saavutanud teistelgi võistlustel - alates maailmameistrivõistlustest ja lõpetades SEB Rulluisusprindi- ja maratoni poodiumikohtadega. Täna treenin end koos Austria kiiruisukoondisega.

Mida sporditalendi tiitlivõit Sulle endaga kaasa tõi?

Tiitlivõit andis kindlasti enesekindlust juurde. Pärast konkurssi saavutasin erinevatel juunioride MK etappidel poodiumikohti ja sain juunioride MM-il põhidistantsis pronksmedali. Hetkel valmistun aga eesolevaks hooajaks, et võistelda erinevatel rahvusvahelistel võistlustel esimest aastat seenioride klassis.

Kuidas otsustasid kasutada Tulevikutalendi tiitliga kaasnenud stipendiumit?

Maxima tulevikutalendi konkursilt saadud stipendiumit kasutasin spordivarustuse soetamiseks. Tahtsin juba mõnda aega uuendada oma uisusaapaid koos teradega, mis on kiiruisutajale kõige olulisemad. Saadud tiitel ja stipendium olid mulle väga olulised ja nende toel olen saanud oma unistustele lähemale liikuda. Poolteist aastat Saksamaa kiiruisuakadeemias on mulle veelgi rohkem selgeks teinud, et see ongi see, millest olen alati unistanud - tahan jõuda järgmistele taliolümpiamängudele!

Vaata Marteni videolugu siit.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud konkursile saavad noored kandideerida tänavu veebilehel www.tulevikutalent.ee neljas kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent ja kultuuritalent. Kandideerimine kestab 18. oktoobrini ja 6. novembril tunnustatakse iga kategooria parimat 1000 euro suuruse stipendiumiga, 2. ja 3. koha omanikke aga vastavalt 700 ja 500 euroste stipendiumitega. Tulevikutalente hindavad tänavu füüsik ja Rakett 69 saatejuht Aigar Vaigu, tippjalgrattur Jaan Kirsipuu, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikuse õhutaja Darja Saar ning Eesti näitleja, laulja ja tantsija Kristel Aaslaid.

Jaga
Kommentaarid