Enim on praeguseks laekunud stipendiumitaotlusi sporditalendi ja kultuuritalendi kategooriates. Väiksem on konkurss sarnaselt varasematele aastale teadustalendi, ettevõtlikkustalendi ja humanitaartalendi tiitlitele. Viiendat korda toimuval konkursil on oodatud osalema kõik 5.-12. klasside õpilased.

Žüriiliige ettevõtlikkustalendi kategoorias Darja Saar julgustab ühiskondlikult aktiivseid noori kandideerima. “Ettevõtlikkustalendiks ootame kandideerima kõiki algatusvõimelisi noori, kes osalevad aktiivselt mõne organisatsiooni töös, tegelevad õpilasfirmaga, panevad kokku koolilehte või korraldavad üritusi. See nimekiri ei ole aga kaugeltki lõplik ja ettevõtlikkus võib seisneda ka milleski sootuks teistsuguses,” rääkis Saar.

Saare sõnul on Eestis palju noori, kellest võiksid sirguda uued tulevikutalendid. “Minu jaoks on talendikas inimene see, kes tegutseb südamega. Ainult raske tööga talendiks ei saa, ent pühendumus ja töö on talendi arendamisel üliolulised,” räägib Saar. Ta julgustab kõiki andekaid noori konkursist aktiivselt osa võtma ja näitama üles ettevõtlikkust. “Oma kogemusest võin öelda, et andekad inimesed, kes on oma talendi üles leidnud, on maailmas kõige õnnelikumad,” lisas Saar.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud konkursile oodatakse andekate noorte taotlusi viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Kandideerimine konkursi kodulehel www.tulevikutalent.ee kestab 15. oktoobrini.

Igas kategoorias tunnustatakse tugevaimat kandidaati tiitliga “Tulevikutalent 2015”, millega kaasneb 600-eurone ühekordne stipendium. Lisaks antakse igas kategoorias välja neli teist kohta. Teise koha nominentide stipendium on 450 eurot, mis makstakse võrdsetes osades välja üheksa kuu jooksul. Tulevikutalentide otsingust on kujunenud kaalukas stipendiumikonkurss, mille raames on tunnustatud juba 100 noort üle Eesti.

Stipendiumikonkursi žüriisse kuuluvad AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar, muusik Tomi Rahula ning Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja on Ty Lehtmäe.