Võistluspäevad on möödunud väga töiselt ja kiirelt. Eesti meeskonnas pole tuju kellelgi langenud ja kõik pingutavad, et edukalt lõpuni võistelda. Lisaks meile teada ja tuntud võistlusaladele, nagu tisler, elektrik, kokk ja nii edasi, võistlevad maailmameistrivõistlustel ka kullassepad, lennumasinate ja raskeveokite hooldajad, kiviraidurid ja paljud teised. Erinevate ametitega saad tutvuda ka videos!

Võistlused on külastajate seas ülimalt populaarsed. Noortele on tehtud eraldi n-ö Knowledge Spot´id, kus tutvustatakse erinevaid erialasid ja toimuvad töötoad. Näiteks saab lähemalt tutvuda pagarite, trükkalite, keevitajate ja paljude teiste aladega. WorldSkills village´isse on koondunud Brasiilia koolid, ametiühingud ja WorldSkillsi liikmesriigid.

Kuidas on võistlejatel seni läinud? "Võistlus on pingeline. Esimesel päeval jäin natukene ajast maha, aga teise võistluspäevaga sain kenasti graafikusse. Üks asi on võistluspinge ehk kas teed kõik õigesti ja jõuad aega, teine asi on toime tulla kogu selle tähelepanuga: tuhanded külastajad, kaamerad ja kohtunikud jälgivad sind," räägib plaatija võistleja Olav Leisson (Rakvere Ametikool).

Veebidisaini võistleja Hendry Sadraku (Tallinna Polütehnikum) arvates on võistlus senimaani raske olnud: "Ülesanded on väga mahukad ja aega on väga vähe. Minu alal olid ülesande muudatused võrreldes testprojektiga väga suured."

Eestlaste grupi ainus õrnema soo esindajal Kätlin Niinepuul (Haapsalu Kutsehariduskeskus) on rõõm tõdeda, et võistlus on läinud hästi: "Kõik võistlusmoodulid tulevad loosiga sellises järjekorras nagu tahtsin. Alustasin baari mooduliga, mis läks mul väga hästi. Teiseks oli casual dining ja kohvi valmistamine. Kohvide pool läks päris kenasti, aga casual diningu mooduli teeninduses sain kliendid, kes ei rääkinud inglise keelt. See oli paras pähkel. Salvrätikute voltimine läks ka ülimalt hästi. Eriti hea oli, kui tõstsin oma kõige uhkema salvrätiku üles ja rahva seast kostus "WOOOW!", vot siis oli hea tunne!"

Homme ootab Kätlinit ees banketi moodul ning ülehomme fine dining.