Saage tuttavaks Hugvie’ga — tehnoloogiline mobiilipadi, mis kallistab sind kõne ajal. Kõne alguses tuleb mobiiltefon padja sisse panna, et see soovitud viisil tööle hakkaks. Ja siis tuleb uus leiutis lihtsalt sülle võtta. Padjal on omad südametuksed ja vibratsioonid, mis sõltuvad teise inimese häälest. Vibratsioonid muutuvad kiiremaks ja tugevamaks sõltuvalt hääle tugevusest ja toonist. Osaka ülikooli professori, Hiroshi Ishiguro sõnul on nende leitus oluline just vanematele inimestele, kui nad räägivad oma lastelastega.

“Kaks vibraatorit tekitavad südamelöögisarnase heli. Pulss võib minna kiiremaks või aeglasemaks sõltuvalt helistaja hääle iseloomust. Kui andsime oma leiutise vanematele inimestele, kallistasid nad seda patja väga siiralt,” rääkis Hiroshi.

“Me näeme sellel padjal tulevikku nagu pehmel robot-padjal. Soovime tulevikus välja arendada ka kaksikpadjad, mis suudavad edasi anda ka füüsilisi liigutusi. See tähendab, et siis, kui mõlemad vestlejad kasutavad meie patju, suudavad need täpselt edastada ka kallistusi. Kui üks inimene kallistab pehmet robotpatja, siis teine padi kallistab inimest samamoodi vastu,” tõi Hiroshi näite tuleviku kohta, kirjutab ajaleht Daily Mail.

Kas Jaapanis müügil olevad padjad kunagi ka Eestis müügile jõuavad, seda ennustada ei saa. Kindlasti saab aga umbes 45 eurot maksvaid patju tulevikus internetipoodidest tellida.

VAATA VIDEOST: